Kašpárek v rohlíku - Městské divadlo Český Krumlov

Vážení diváci, z technických důvodů jsme byli nuceni přesunout program na nový termín,  a to neděli 19. 5. 2024 od 15:00. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Cena vstupenky: 390 Kč
Kašpárek v rohlíku - Městské divadlo Český Krumlov
  • Adresa:
    Horní Brána 2
    Český Krumlov 381 01

Za případné komplikace způsobené touto změnou se velice omlouváme a věříme, že nám zachováte i nadále svou přízeň.

 

Hudební styl kapely dostal název bejbypank. S klasickým punkem, jak jej známe např. od Sex Pistols, má společného málo i proto, že je určen především dětem, jak napovídá slovo bejby. Je hudebně i textově hravý, takže bývá přirovnáván ke stylu skupiny Vltava. Ztřeštěné songy v sobě nesou jak neotřelý pohled na svět očima dětí, tak originální postřehy ze světa dospělých.

Jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších písní je „Dvě malý víly“ vyprávějící mj. o tom, co se děje, když víly zlobí: kominík je bílý, prší šneci a v létě chumelí; „Barbína“ se dívá na vztah panenky Barbie a jejího partnera Kena, u kterého Barbie doufá, že si ji jednou vezme, ten se však nechce „ženit, na fotkách se křenit“.

Kapela zpívá kromě vlastních písní také několik cover verzí známých hitů, např. song „Želvy“ (orig. Pretty Fly) kalifornské punkrockové kapely Offspring, kde Márdi místo „Hey hey Do that brand new thing“ pěje „Hej hej – jsem roztomilej“. Druhou oblíbenou cover verzí je píseň „Čůrej sem a čůrej tam“ z alba Kašpárek navždy, jež pochází od The Clash (Should I Stay Or Should I Go).

Dospělý v doprovodu dítěte má 50% slevu.

Děti do 4 let zdarma