Klec bláznů - Švandovo divadlo na Smíchově

Kultovní komedie s prvky drag show jako oslava svobody a sebevyjádření, v níž nakonec tak či tak vítězí láska. Ať už má jakoukoli podobu.

Klec bláznů - Švandovo divadlo na Smíchově
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00

Klec bláznů je název nočního podniku, v němž se schází všichni, kteří oslavují vnitřní bohyni v mužském těle. Ředitelem kabaretu a choreografem v jedné osobě je Georges a hlavní hvězdou programu je jeho životní partner Albin, který vystupuje pod uměleckým jménem Zaza. Dvojice mužů spolu žije již dvacet let a ve svobodomyslné společnosti jsou respektovaným párem. Nikdy nemuseli svoji identitu skrývat. Alespoň do chvíle než jim Georgesův syn oznámil své zásnuby. Dospívající Laurent se chystá oženit s dcerou poslance, jenž svou kariéru postavil na hlásání řádu, morálky a na ochraně tradiční rodiny. A budoucí tchán trvá na tom, že chce poznat rodinu svého nastávajícího zetě…

Dokáže pár skrývat svou identitu v zájmu milovaného syna vstříc společenským postojům populistického politika? Kultovní francouzská komedie zkoumá hranice nepodmíněné lásky, poodkrývá pokrytectví společnosti, jež vytrvale odmítá vše, s čím nemá osobní zkušenost, ale především je jevištní oslavou těch, kteří se nenechají svazovat společenskými konvencemi a odvažují se být sami sebou. 

Upozorňujeme diváky, že se při představení na jevišti kouří - cigarety jsou v tomto případě považovány za rekvizity.

OSOBY A OBSAZENÍ
GEORGES: Tomáš Petřík
ALBIN: Filip Rajmont
JACOB: Michal Kraus
LAURENT: Oskar Hes
MURIEL: Katarína Mišejková
PAN DIEULAFOI: Robert Jašków
PANÍ DIEULAFOI: Andrea Buršová
SIMONE: Bohdana Pavlíková
SALOME: Jan Mansfeld
RITA: Jakub Tvrdík
MERCEDES: Jan Grundman
CARMEN: David Punčochář 

INSCENAČNÍ TÝM
PŘEKLAD: Jacques Joseph
INSCENAČNÍ ÚPRAVA: Daniel Hrbek, David Košťák
REŽIE: Daniel Hrbek
DRAMATURGIE: Martin Františák, David Košťák
VÝPRAVA: Marek Cpin
HUDBA: DJ Lumier
CHOREOGRAFIE: Martin Talaga
ASISTENTKA REŽIE: Sára Rychlíková
INSPICE: Barbora Osvaldová Soukupová
KOREPETICE: Iva Marešová
HLASOVÁ PORADKYNĚ: Regina Szymiková
LIGHT DESIGN: Šimon Kočí
PRODUKCE: Tereza Marková

Děkujeme Ondřeji Brzobohatému za podporu a spolupráci při vzniku inscenace, Ondřeji Brouskovi za nahrání klavírního partu pro kabaretní vystoupení Mme ZAZY, Bronislavě Malé za výrobu kopie sochy Davida, kavárně Švandova divadla za poskytnutí nealkoholického vína a Divadlu na Vinohradech za zapůjčení mobiliáře do inscenace.   

Termíny