SANCTI. Nový projekt od LOSERS CIRQUE COMPANY v Anežském klášteře

5.6.2023, 19:30 – 20.7.2023, 22:00

Přední český novocirkusový soubor Losers Cirque Company představí legendy o svatých v projektu SANCTI. Unikátní spojení žánrů nabídne jen v omezeném počtu repríz na Letní scéně Divadla BRAVO! v prostorách Národní galerie Praha v klášteře Sv. Anežky české. Letos však diváky zavedeme přímo do vnitřních prostor galerie.

Cena vstupenky: 690–990 Kč
SANCTI. Nový projekt od LOSERS CIRQUE COMPANY v Anežském klášteře
  • Adresa:
    Anežská 811/12
    Praha 1 110 00

Letošní ročník, již čtvrtý v řadě, nabídne návštěvníkům pouze jednu unikátní inscenaci, která snoubí imerzní artistická vystoupení, originální hudbu, živé vyprávění a site specific light design Anežského kláštera. Diváci budou navíc po celou dobu představení od umělců vzdáleni pouze na délku nataženého prstu.

Multižánrové SANCTI se moderním způsobem dotýká tématu svatosti. Během hodiny zazní příběhy inspirované legendami o svaté Anežce, Václavovi, Františkovi a svatém Vavřinci. „Téma vyvstalo z okouzlení starodávnou vznešeností Anežského kláštera. Naším přáním bylo přinést publiku živý zážitek z jedinečného prostoru, a proto jsme jako jednotící prvek zvolili svatost obyčejnou, ale inspirující,“ popsal režisér projektu a principál Losers Cirque Company Petr Horníček.

O hudební část představení se postará sextet zpěváků z Maranatha Gospel Choir.
 Průvodcem a vypravěčem je herec a přední představitel storytellingu Justin Svoboda. Ve skladbách použili autoři Radim Genčev a Josefina Horníčková motivy duchovní hudby, které zpracovali do současného stylu. V některých prostorách kláštera využijí umělci také jedinečnou akustiku a rozezní tak chodby i kaple sborovým zpěvem.

Premiéru SANCTI chystá Divadlo BRAVO! s Losers Cirque Company na 31. května 2023. Vstupenky na všech 20 termínů v rámci Letní scény jsou již k zakoupení v síti GoOut: www.goout.net.