Loutky v nemocnici - Lenochodi - Švandovo divadlo

Opravdu neuvěřitelné dobrodružství z jihoamerického pralesa, kde se potkají dva lenochodi.

Loutky v nemocnici - Lenochodi - Švandovo divadlo
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00

Než Lenochodi usnou, stanou se z nich velcí kamarádi, ale pak jeden z nich zažije nevídané věci: sežere ho anakonda, kterou sežere krokodýl, kterého sežere jaguár. Naštěstí ale všechno dobře dopadne a oba kamarádi se zase šťastně sejdou a vyprávějí si o tom podivném dobrodružství tak dlouho, dokud neusnou...

Na dobrodružnou cestu s sebou bereme cestovatele od 4 do 99 let.

Loutky v nemocnici

Loutky v nemocnici již 11 let navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a léčebnách po celé republice. Věnují se práci na poli dramaterapie a rozvíjí spektrum aktivit v oblasti psychosociální péče. Při svých návštěvách hrají loutková představení a zpívají písničky. Každý rok svůj repertoár rozšiřují o nové příběhy, které jim umožní rozdávat smích v místech, kde ho běžně moc není. O svá představení se v roce 2016 dělí i s diváky Švandova divadla na Smíchově. 

Ke kmenovým členům sdružení patří Marka Míková, Antonín Novotný, Hana Řepová či Hana Grančičová, Jaromír Palme Fumas, Marie Dušková, Kateřina Tshornová, Mariana Chmelařová. Sdružení dále spolupracuje s dalšími loutkoherci, pedagogy, muzikanty a artterapeuty. 

Při realizaci svých aktivit se snaží systematicky spolupracovat také s lékaři, nemocničním personálem i rodiči dětských pacientů. V letošním roce Loutky v nemocnici díky podpoře dárců chystají rekordní počet více jak 400 návštěv nemocnic a léčeben. 

Mimo návštěv hospitalizovaných dětí v Praze a v Brně, pravidelně Loutky v nemocnici pomáhají i v Olomouci, Ostravě, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Plzni, Českém Krumlově a dalších více jak 20 místech po celé republice. Za svou existenci rozesmáli Loutky v nemocnici desítky tisíc dětských pacientů. Společně s partnerským sdružením Bábky v nemocnici pomáhá hospitalizovaným dětem od roku 2010 i na Slovensku.

Aktivity na Praze 5 podporuje: MČ Praha 5, Hlavní město Praha, Ministerstvo kultury České republiky a Švandovo divadlo na Smíchově.