Boj za svobodu v autorském dramatu premiérově v Divadle NoD - Sedm kostek cukru s podtitulem „Svobodu nám nikdo nedá, tu si musíme vybojovat.“

3.5.2018, 19:30 – 14.5.2018, 21:00

Divadlo NoD uvede začátkem května premiéru inscenace Sedm kostek cukru s podtitulem „Svobodu nám nikdo nedá, tu si musíme vybojovat.“ Autorem citátu je Josef Černohorský, jeden z mnoha politických vězňů minulého režimu, jehož texty a vzpomínky jsou hlavním inspiračním zdrojem tvůrců inscenace Jana Strýčka a Terezy Černé. Premiéra se uskuteční ve čtvrtek 3. 5. a první repríza v pondělí 14. 5. od 19:30 ve studiu Divadla NoD.

Boj za svobodu v autorském dramatu premiérově v Divadle NoD - Sedm kostek cukru s podtitulem „Svobodu nám nikdo nedá, tu si musíme vybojovat.“
  • Adresa:
    Dlouhá 33
    Praha 1 110 00

Kdy přichází vhodná doba na to začít bránit svobodu? A jak člověk zjistí, jestli se k tomu hodí? Nejhorší zlo, bez ohledu na to, jaký je rok, je plíživé zlo, takové, které roste potichu a nenápadně a když si konečně uvědomíme, jak je nebezpečné, už je příliš pozdě začít s ním bojovat. Příběh inspirovaný životem politického vězně Josefa Černohorského a našimi vlastními životy…   Drama pro dva herce o povaze svobody, hrdinství a osobní zodpovědnosti.

Hrají: V. Hříbek / V. Zimmermann a M. Sobotková
Režie: J. Strýček
Námět a scénografie: Tereza Černá
Dramaturgie:  T. Pavelková
Produkce a foto: Nadan Pojer

Více infromací o inscenaci naleznete v přiložené tiskové zprávě (zdroj Divadlo NoD).

Inscenace vznikla za pomoci Státního fondu kultury a DAMU pod symbolickou záštitou Ústavu pro studium totalitních režimů a Mons. prof. PhDr. Tomáše Halíka, Th.D.