Dolní Počernice nabízí spoustu zajímavých míst k poznání

5.10.2022 – 5.10.2023, 23:59

Nechte se pozvat na návštěvu Dolních Počernic, které Vás přivítají až venkovsky poklidnou atmosférou. Dominantou městské části je zrekonstruovaný zámecký park, jenž tvoří tři části – anglickou, francouzskou a Štěpnici neboli počernickou zahradu. Anglickou částí parku se dostanete až na hráz největšího rybníka v Praze, Velkého Počernického, který spolu se zámeckým parkem tvoří přírodní památku o rozloze přes 41 ha. Kam na Výlet v Praze?, Kultura Praha.

V zámeckém parku dále naleznete plno atrakcí pro malé návštěvníky. Je zde kamenná pevnost Hrádek „kočičí“ se skluzavkou, dále nově instalované poznávací tabule pro rozvoj znalostí o přírodě a také možnost využití řady cvičebních prvků.

Centrum městské části je dnes kompletně zrekonstruované a najdete zde kromě Úřadu městské části také nově vybudované Komunitní centrum a hlavně sídlo příspěvkové organizace Oáza Dolní Počernice, která Vás přivítá v Informačním centru vedle pošty. Nedílnou součástí Informačního centra je MUZEUM, které návštěvníkům přiblíží venkovská stavení z druhé poloviny 20. století. Najdete zde řadu předmětů, které jste Vy nebo dokonce Vaši rodiče či prarodiče používali při běžném životě.

V blízkém okolí Dolních Počernic pak naleznete přírodní rezervaci V Pískovně, která skrývá ornitologický ráj a také zde v můžete vidět nejmenší pražskou rozhlednu. Kousek od rozhledny se nachází expozice geologického parku.

Naše městská část se těší na Vaši návštěvu.