Přijeďte si do Pelhřimova užít babí léto!

1. září 2020, 22:53
Přijeďte si do Pelhřimova užít babí léto!

Muzeum rekordů má otevřeno za každého počasí každý den od 9 do 17 hodin. Poskytujeme rodinné i seniorské slevy, cyklisté a pejsci jsou u nás vítáni. Máme dvě vnitřní expozice se stovkami unikátních exponátů a zahradu s obřími předměty. Své štěstí můžete v historické věži vyzkoušet při „hodu“ 164 kilogramovou hrací kostkou a na unikátní model Pražského hradu slepený ze špejlí čas od času míří legendární sovětský tank T34.

Občerstvení u nás podáváme z obřího porcelánového šálku nebo největšího keramického korbele v Čechách. Svůj čaj si zamícháte dvoumetrovou dřevěnou lžičkou a vyzkoušet si můžete i mega velkou zimní bundu. Dvoumetrovou tužkou maluje nejrychlejší karikaturista světa a pro nejmenší návštěvníky máme připraveného největšího kačera. Základ expozice Zlaté české ručičky tvoří více než 90 předmětů zhotovených ze zápalek a zápalkových hlaviček. Na sirkovou kytaru si zahrál virtuos Štěpán Rak, korintskou vázu vyrobenou z 51124 zápalkových hlaviček obdivoval světoznámý fotograf Jan Saudek a společnost jim dělá i Mexická tanečnice či kovboj na koni. Funkční mramorové housličky reprezentovaly Českou republiku na světové výstavě EXPO v Šanghaji a čtyřmetrový plyšový medvídek Kuky přicestoval z Mezinárodního filmového festivalu. Na rozlehlé zahradě náležející k expozici uvidíte dvoumetrový trychtýř, kterým sbíráme vodu ze všech koutů planety Země, obří konvičku na čaj a mega příbor, se kterým sníte i mamuta!

Podrobnosti k návštěvě najdete na www.muzeumrekorduakuriozit.cz  Pokud byste u nás chtěli strávit celý prodloužený víkend, mrkněte na www.nejvic.top/pelhrimovsko S překvapením zjistíte, kolik dalších českých NEJ… je v našem regionu k navštívení.