Oslava třiceti let Roxy ovládne celý podzim. Zveme na double show Netskye

20. září 2022, 13:05
Oslava třiceti let Roxy ovládne celý podzim. Zveme na double show Netskye

Oslava třiceti let Roxy nemůže začít lépe než vyprodanou show Netskye – jména, se kterým je klub spjat od jeho začátků. Celou podzimní sezónu slaví jeden z nejstarších klubů v Praze své výročí sérií parties a koncertů, která vyvrcholí silvestrovskou show. Roxy přiveze v premiéře Anfisu Letyago či 999999999, matadory house a techno scény Tigu a Moniku Kruse a zahřmí i drum’n’bass Mefjuse anebo Skepsise. S parties se přidávají spříznění pořadatelé Delite a s koncerty Selah Sue a rappera Night Lovella pak Fource Entertainment.

„Třicet let klubu je důvod k oslavě. Roxy je legenda, která dlouhou řadu let nastavovala hudební trendy v naší zemi a zasluhuje si velkou pozornost. Jsem ráda, že Roxy přijedou popřát ti, s nimiž mě osobně pojí mnoho krásných hudebních zážitků i spoustu příběhů, a že se podařilo domluvit také jména, která v současné době rezonují na hudební scéně a jsou headlinery předních světových festivalů. Kromě navracejících se hvězd se obzvlášť těším na Anfisu Letyago, která bude v Praze hrát v premiéře a o níž ještě hodně uslyšíme, a dvojici 999999999, která představuje tu nejtvrdší odnož současného techna. V průběhu sezóny přibude ještě několik výjimečných parties. Vedle hudebního programu chystáme knihu mapující historii klubu a sérii dalších překvapení,” říká head of programme Lenka Senová.

Sezóna začíná s Netskyem (16 & 17/9), který ohlásil back to the roots a sampluje oblíbené písně svého táty ze 70. let. Na novém releasu ​​Second Nature mezi hosty slyšíme jména jako Hybrid Minds, Rudimental nebo Sub Focus. Další týden patří Tigovi (23/9) přezdívanému the king of irreverent cool, jednomu z nejuznávanějších jmen taneční scény s třicetiletou zkušeností s roztáčením klubů i festivalů. „Techno miluju. Miluju techno jako katedrálu. Mám rád taneční hudbu, groove a trochu toho popu,” říká Tiga.

Noc před státním svátkem ovládne Colyn (27/9), svěží jméno Afterlife a největší romantik labelu, který svou tvorbu popisuje jako široce rozpjaté spektrum pozitivních a zasněných tónů, tu a tam zpestřených svérázným výstřelem. V jeho hudbě se prolínají vlivy indie taneční scény a afroamerické hudby. V Praze vystoupí poprvé, stejně jako producentka Anfisa Letyago (30/9). Zlom v její kariéře nastal poté, co Carlovi Coxovi dala k poslechu svou hudbu. Když byl Cox následně optán, koho nyní poslouchat, ukázal na jedno jméno: Anfisa Letyago. „Jde o opravdu talentovanou live performerku,“ řekl a stvrdil tak její pozici zásadního jména na současné scéně.

Všechny akce Roxy supportují přední čeští DJs jako Michael C, Chris Sadler, Biodan, Fatty M, Orbith, Subgate, Bifidus Aktif, Rido či Madface. Přehled nadcházejících koncertů a parties naleznete na stránkách www.ROXY.cz