Nejen pro jarní očistu jsou tu greeny a přírodní antioxidanty

28. březen 2022, 8:18

Green je anglicky zelená a je mnohdy spojována především s golfem, a tedy laicky řečeno s trávníkem, ale do podvědomí lidí už se začíná toto označení dostávat i díky zeleným super potravinám. K trávníku mají vlastně poměrně blízko, o jistou „trávu“ se skutečně jedná. . .

pixabay_gree_free 

Co jsou Super Greens?

Super zelené potraviny jsou skutečně velice přínosné pro lidské tělo a jak už je z názvu patrné, jedná se o potraviny, které mají společnou zelenou barvu. Ty opravdu nejpřínosnější jsou především chlorela, spirulina, mladý ječmen a mladá pšenice. Každou zvláště si trochu představíme, protože je možné, že jste o nich třeba ještě neslyšeli. Chlorela je jednobuněčná sladkovodní řasa, která je přímo nabitá látkami přínosnými pro lidské tělo, a to především pro vysoký obsah chlorofylu. Spirulina je také sladkovodní, nikoliv však řasa, ale sinice a patří k antioxidantům, čímž přispívá k obranyschopnosti našeho organismu, je pomocníkem pro vyrovnávání hladiny cukru v krvi, kontrole hmotnosti a tím pádem i k přirozené tvorbě svalové hmoty. Mladý ječmen vám dodá vitamíny, minerály, enzymy, chlorofyl a některé antioxidanty. To mladá pšenice je také bohatým zdrojem chlorofylu, ale především je cenná pro bílkovinové složení, protože obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin. Obsahuje také vitamíny, minerály, ß-glukan, a další prospěšné látky.

Jarní očista nebo i celoroční plán

Uvažujete-li o jarní očistě, nebo byste se rádi udrželi ve formě celoročně, pak tyto super potraviny jsou tou správnou cestou. Je otázka, jaký produkt vybrat. Trh je na první pohled zahlcen zelenými potravinami, ale pro bližším zkoumání zjistíte, že se často jedná jen o reklamní triky, jak zákazníka ošálit. Nejčastějším problémem je, že výrobky obsahují těchto super potravin jen velmi malé množství. Více „zelené“ najdete mnohdy na obalu než v obsahu. Druhá věc je také chuť. Nebudeme si nic nalhávat, tyto super potraviny nejsou chuťově největší laskomina na světě. Takže co s tím?

Problém vyřešen

Ideálním řešením je si namíchat vlastní „koktejl“ prospěšných látek a být si tak jist, že pro své tělo děláš skutečně to nejlepší. Asi jen málokdo z nás si dovede představit, že doma každý den odměřujete gram toho a půl gram tamtoho, hledat ideální nápoj, v kterém by se ztratila nepříjemná chuť a zkrátka trávíte čas alchymií. Tento problém už za nás naštěstí vyřešili pánové z české firmy Czech Virus, kteří tak dlouho hledali ideální složení v poměru prospěšných látek a zároveň dobrou chuť pro dlouhodobé užívání, až nakonec vytvořili vlastní produkt Super Greens PRO. Tenhle mix obsahuje právě chlorelu, spirulinu, mladý ječmen a mladou pšenici a je ještě obohacen a organické přírodní extrakty z ovoce a zeleniny. Těžko najdete na trhu lepší „zelenou“ směs. Je to naprosto „vymazlený“ výrobek. Navíc se vyrábí ve dvou příchutích, jablko a lesní ovoce, a tak není problém příchutě i střídat. Můžete ho vyzkoušet pro jarní očistu, ale je možné, že jak už tolik lidí před vámi se nakonec stanete dlouhodobým a spokojeným uživatelem.

 super-greens-pro_skl

Potřebujete doplnit ještě přírodní antioxidanty?

Máte-li potřebu doplnit přírodní formou antioxidanty, pak vězte, že by vaší pozornosti neměl uniknout produkt Algastin® Natural Astaxanthin. Je to nejsilnější přírodní antioxidant a je vyroben v České republice, a tak je opravdu řádně kontrolován. Protože vám asi slovo astaxanthin nic moc neřekne, je dobré si ukázat fakta a srovnání, jak si stojí s ostatními. Tedy, přírodní antioxidant astaxanthin se získává ze sladkovodní mikrořasy Haematococcus pluvialis a jen pro zajímavost je 500x silnější než vitamín E, 560x silnější než katechiny obsažené v zeleném čaji, 800x silnější než Koenzym Q10, 3000x silnější než Resveratrol, 6000x silnější než vitamín C. Je to zkrátka také jeden ze zázraků přírody a pokud uvažujete o doplnění prospěšných antioxidantů, doporučujeme ho opravdu vyzkoušet.

asta_top_transparent

Foto: ©Pixabay, Czechvirus