RESPECT FESTIVAL 2020

5.9.2020, 13:00 – 6.9.2020, 22:00

Dvacátý třetí ročník Respect festivalu, pravidelné přehlídky world music s nejdelší historií u nás, byl přeložen. Kvůli koronaviru se uskuteční až v sobotu 5. a neděli 6. září.

Tradičně nabídne vystoupení souborů z různých koutů světa, které sklízejí ovace na zahraničních festivalech a v České republice vystoupí poprvé. Festivalový areál zároveň poslouží jako plenérová galerie s objekty známých umělců. Chybět nebude opět program pro děti.

DVOUDENNÍ RODINNÁ VSTUPENKA platí pro dva dospělé a neomezený počet dětí do 15 let, bez dítěte nelze vstupenku uplatnit!

RESPECT FESTIVAL NEWS – Line-up

Tématem letošního ročníku je "Female Power". Základní ideou je představit silné ženské osobnosti jako je např. kanadská inuitská umělkyně a aktivistka Tanya Tagaq, královna africké hudby Oumou Sangaré s aktuálním akustickým projektem, soul-jazzová zpěvačka a aktivistka a africkými kořeny Somi, první ženská virtuózka na africký tradiční nástroj kora Sona Jobarteh, významná představitelka etiopského soulu Etenesh Wassie nebo afghánská zpěvačka v londýnském exilu Elaha Soroor se skupinou Kefaya. A v neposlední řadě Lemma, úžasný desetičlenný ženský soubor hrající tradiční pouštní hudbu, hudbu ženám veřejně zapovězenou.

Silné ženské zastoupení v programu doplnili Lala Napoli se svým Volcanic Trance, Los Wembler's De Iquitos, peruánští indiáni s elektrickými kytarami a pionýři psychedelické cumbie s úžasným albem Vision Del Ayahuasca, Ivo Papasov & His Wedding Band, kterému se přezdívá Miles Davis balkánského klarinetu, afro-futuristický experimentální dub Fofoulah z Londýna nebo Ahmedou Ahmed Lowla z Mauretánie.

Pro náhradní termín 5. – 6. 9. 2020 je potvrzeno:

Fofoulah

Etenesh Wassie

Sona Jobarteh

Oumou Sangaré

Motion Trio

Los Wembler's de Iquitos

Elaha Soroor & Kefaya

  Info pro ZTP/P:

osoby ZTP/P dle platného ceníku, doprovod jedné osoby zdarma pro vozíčkáře místa vyhrazena, bezbariérový přístup zajištěn rezervace vstupenek ZTP/P: +420 224 091 439, [email protected] Vstupenky můžete zakoupit též on-line, zaplatit na Internetu a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

 

Ticketportal