Navštivte jednu z LEGO® výstav od Czech Repubrick

25. květen 2023, 22:35
Navštivte jednu z LEGO® výstav od Czech Repubrick

Snad každý z nás to zná, nekonečné stavění mostů, domů, přehrabování se v krabici, kombinování kostiček a stavba hotového království, o tom bylo dětství většiny malých dětí. Přijďte si zavzpomínat a podívat se, co všechno se dá z LEGO® kostek postavit.

V Lipně nad Vltavou si projděte nejslavnější české hrady a zámky postavené z kostiček LEGO®. Co všechno se dá z této legendární stavebnice postavit se můžete přijít podívat na zámek Blatná. Herní výstava na státním zámku Opočno vás zas vezme na prohlídku několika koutků věnovaným originálním stavbám z kostek LEGO®. 

Dlouhodobá výstava Czech Repubrick v Lipně nad Vltavou

Největší český svět z LEGO® kostek naleznete v Lipně nad Vltavou. Oprašte zeměpisnou mapu a připomeňte si důležité historické milníky. Na jednom místě na vás čeká Národní muzeum, hrad Karlštejn nebo katedrála svatého Víta. Nakouknete do vesmírné stanice, roztočíte ruské kolo, stanete se vlakovým průvodčím nebo osvětlovačem rockového koncertu.  Na ploše 2 000 m2 najdete více jak 40 obřích staveb propracovaných do nejmenších detailů. Čekají vás známé české památky, filmoví hrdinové v životní velikosti, technické modely na ovládání i záplava kostek na hraní. Lego výstava Czech Repubrick vám umožní si zahrát doprovodnou detektivní hru s názvem Temnyho Parťáci. Proměňte se na chvíli v detektivy, kteří pátrají po ukradené svatováclavské koruně. Na dobrodružné cestě bádání se dozvíte spoustu zajímavých příběhů a roztočíte mozkové závity.

Výstava na zámku Blatná

Kostky LEGO® už dávno nepatří jen do dětského pokoje. Výstava konaná v termínu 29. 4.-31. 10. 2023, je rozdělená na dvě části. V prvním patře vklouznete do světa Harryho Pottera, kde mimo jiné najdete obří stavbu školy čar a kouzel v Bradavicích, která je největší stavbou z kostek LEGO® na světě, postavená jedním jediným člověkem. V druhé části výstavy najdete cestovatelský, hudební a fantasy salónek, který doplní architektura a stavitelská dílna pro starší děti. Ti se zde formou hry naučí rozpoznávat různé architektonické slohy.  Na menší děti a na všechny, co si rádi hrají, tu čeká herna s duplo bludišti a bazény, naplněnými kostkami LEGO®.

Samotný zámek, kde se výstava nachází, láká návštěvníky z celých Čech. Jeho součástí je rozlehlý park, kde narazíte na volně pasoucí se stádo daňků i pávů. Pro rodinný výlet je to místo jako stvořené.

Výstava na státním zámku Opočno

Od 29. 4. do 3. 9. 2023 tu potkáte slavné ikony ze světa hudby i filmu, rozkryjete legendu o Kateřině ze Šelmberka a projdete se mezi českou i světovou architekturou. Formou hry se naučíte poznávat různé architektonické slohy a vyzkoušíte si stavět charakteristické stavební prvky za pomocí dílků stavebnice LEGO® Architecture. Na závěr výstavy vás čekají bazény naplněné kostkami, kde si můžete stavět, co vás jen napadne.

Pop up akce

Organizujete festival, výstavu nebo firemní akci? Firma CzechRepuBrick pro vás ráda připraví pop up výstavu na míru, stavitelskou dílnu, zábavnou přednášku i dětský koutek. Dokáží se přizpůsobit prostoru i vašim požadavkům, společně tak vymyslíte program pro děti i dospělé.

Výkup použitých kostek LEGO®

Máte doma stavebnice LEGO®, kterým už pár kostiček chybí nebo si s nimi už nikdo nehraje? Zde je od vás rádi vykoupí, výkup se provádí přes plzeňskou pobočku.

Pokud nevíte, kam s rodinou o víkendu, jedna z výstav je jasná volba. Děti i dospělí si zde přijdou na své.

Více na www.czechrepubrick.cz

1.6.2023 – 30.6.2024, 23:59
Výstava Czech Repubrick je největší český svět z LEGO® kostek. Na jednom místě, v Lipně nad Vltavou, navštívíte Národní muzeum,... více