Culinary Cinema - Ryba, kuře, krab

18.3.2016, 18:30 – 20:30

První „gurmánský thriller”, jak dokumentární snímek označují sami tvůrci, sleduje ambiciózního šéfkuchaře Jesúse, držitele michelinské hvězdy, v klání Bocuse d'Or, mezinárodní kuchařské olympiádě, ve které 24 národních týmů celý rok připravuje, vaří a prezentuje to nejzajímavější a nejchutnější jídlo za povzbuzování fanoušků.

Jesúsova cesta k úspěchu vede až k norským fjordům za výlovem ryb, jejichž spokojenost ovlivňuje chuť, přes drama strategického plánování menu a precizního provedení každého detailu až k výtvarně úchvatným kompozicím finálních pokrmů, které je přibližují uměleckému dílu.

Ryba, kuře, krab
Původní název: El pollo, el pez y el cangrejo real
Anglický název: The Chicken, The Fish And The King Crab
Režie: José Luis López Linares
Španělsko, 2008
Ocenění: nominace na cenu Goya (nejlepší dokument)
Film je uvávěden v originálním znění s českými i anglickými titulky

Menu El Pollo, el Pez y el Cangrejo Real / 1790,- Kč
Amouse bouche: Praline Saint Jacques s lososem Label Rouge
Královská variace…
Galantina z francouzského kuřete, Crème Brûlée z kuřecích jatýrek a gratinovaný kuřecí Salpicon.
Středomořský halibut připravený sous-vide, královský krab v knedlíčku Dim Sum, California Maki Roll s pikantním krabem v Sriracha tempuře, topinamburové pyré, peruánské brambory, glazírovaná zelenina a krabí Bisque.
Čokoládovo-pistáciová Valhrona Ganache v piškotu Baissé, pražené kakaové boby s mořskou solí, mučenková esence a malinový wasabi sorbet.

Cena zahrnuje vstupenku na večeři a vstupenku na projekci

Ticketportal