HRADCEM KRÁLOVÉ s architektem Gočárem ~ HISTORICKÝ HRADEC

30.3.2024, 10:00 – 23:59

Baví vás česká historie? Zajímáte se o krásné umění? Oslovuje vás výjimečná architektura? Nebo se prostě jen chce dozvědět více o Hradci Králové?

Cena vstupenky: 400 Kč

 Pak jsou naše komentované prohlídky plné nevšedních zážitků přesně pro vás! Průvodcem vám bude věhlasný architekt Gočár, který se podílel na rozvoji našeho krásného města v době první republiky. S ním pohlédnete na město očima stavitele a zavítáte do místa, kam vás letáčky z infocentra nezavedou.

Program dne: 

10:00 se potkáme před hotelem U Královny Elišky, kde začíná prohlídka „HISTORICKÝ HRADEC“. Vyslechnete si profesorovo vyprávění o vzniku a vývoji Hradce Králové v kontextu tisíciletí. Dozvíte se, jak bylo královské věnné město přebudováno na barokní vojenskou pevnost. Prozkoumáte kapli sv. Klimenta, gotickou katedrálu sv. Ducha i barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie. Nahlédnete do secesního paláce, ve kterém sídlí Galerie moderního umění. Projdete se po městských terasách a kolem zpívajících stromů. Pan Gočár vás zavede do starobylých sklepů, na místo bývalého hradu i do kobek odsouzenců v někdejší městské šatlavě.  

Prohlídka končí ve 14:00 na Velkém náměstí. 

~~~

❗ PO ZAKOUPENÍ VSTUPENKY VOLEJTE PRŮVODCI PRO DALŠÍ INFORMACE NA ČÍSLO 777 637 888 ❗ 

Prohlídky jsou vhodné pro osoby starší 12 let. Lidem s omezenou hybností a rodičům s kočárky účast nedoporučujeme. Součástí jsou přestávky na osvěžení. V ceně jsou zahrnuty veškeré vstupy. Změna programu vyhrazena. 

~~~ 

Projekt podpořil Královéhradecký kraj a Česká komora architektů.

SMS Ticket