Koncert: Khoiba + Manon Meurt - Dock Ostrava

25.4.2024, 20:30 – 23:59

V Docku přivítáme kapely, které u nás již vystupovaly, my tedy víme, že o kvalitní zážitek nebude nouze. 

 

Cena vstupenky: 150 Kč

Khoiba 

Khoiba je česká hudební skupina, která ve své hudbě dává dohromady zvuk elektroniky a melodických kytar, které v kombinaci s downtempovou rytmikou tvoří výjimečnou atmosféru. Khoiba sama popisuje svůj styl jako „atmosferický pop plný melancholie a pozitivních emocí“. 

Khoiba vloni také vydala nové album nesoucí název Vertical Urgencies, jehož součástí je stejnojmenný nový singl. 

Dvojice Ema Brabcová a Filip Míšek jim navazují na úspěšný comeback z roku 2019, kdy se po dlouhé odmlce dali znovu coby Khoiba dohromady. Natočili tehdy své třetí album, jímž navázali na to nejlepší z introvertního a citového písničkářství, které bylo pro Khoibu typické v její první éře v letech 2002 až 2008. Natočili spolu alba Nice Traps (2004), Mellow Drama (2007) a Khoiba (2019).

Manon Meurt 

"Naše třetí deska se jmenuje Unravel, vychází 26. dubna. V ten den budeme v polovině první části jarního turné, někde mezi Ostravou a Olomoucí...
Je to příznačný.. Vždycky jsme víc jezdili koncerty, než nahrávali a vydávali singly nebo rovnou celý desky. O to víc to pro nás vždycky byla velká událost, v něčem nepopsatelná, vždycky dost zásadní pro kapelu, určitě i dost otravná pro lidi z blízkýho okolí, představte si Rakovník jako axis mundi...)
AM pro tuhle desku je už někde mezi Rakovníkem a Novým Borem, mezi Berounkou a Kokořínskem a díky Eddiemu a Danovi koneckonců taky mezi Londýnem a Prahou.
Na ruinách shoegaze piedestalu jsme několik let stavěli nový zvukový základy, abychom je mohli zas strhnout a začít znova..
Občas polomrtví z tehdejšího zmatenýho ticha, občas zas úplně převálcovaný nárazama silnejch koncertů, během kterejch nám (odjakživa) všechno bylo jasný...

Rakovničtí Manon Meurt se na scéně pohybují od roku 2012, úspěšně se představili nejen na domácích pódiích, ale také v zahraničí na prestižních přehlídkách Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Ment Ljubljana ve Slovinsku, Reeperbahn v Hamburgu a Waves Vienna v Rakousku. Odehráli turné na Slovensku, ve Francii, Belgii, Dánsku, Nizozemí, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku, Ukrajině i Velké Británii. Aktuální sestavu tvoří kromě zpěvačky, kytaristky a baskytaristky Kateřiny Elznicové a klávesisty Davida Tichého také bubeník Jiří Bendl a kytarista Kryštof Korčák.

SMS Ticket