Koncert Petr Lüftner, akordeon solo - Velvary

20.4.2024, 20:00 – 23:59

Petr Lüftner (35) z Ústí nad Labem, který vloni vydal své třetí album Petri, je v současnosti jedním z mála písničkářů v ČR, doprovázející se po většinu písní na akordeon, s jehož pomocí dokáže energicky strhnout obecenstvo a dát tomuto nástroji nečekaný rozměr. 

Cena vstupenky: 140 Kč
Koncert Petr Lüftner, akordeon solo - Velvary
  • Adresa:
    Velvary, 273 24

Protestsongy, písně romantického charakteru i k pobavení, to je hlavní gró jeho tvorby, nasáklé atmosférou severních Čech.

Jako jeden z mála na světě je oficiálním hráčem nejstaršího výrobce akordeonů na světě - německé společnosti Weltmeister. Hostoval na pěti turné s Xindlem X, se kterým nahráli i společný duet Nejlepší zvukař.

Za dobu svého písničkaření má za sebou přes 300 hudebních vystoupení a během nich vystupuje Petr jak v kapelní, tak v sólo variantě či v kombinaci se šansoniérkou, sestrou Eliškou. Pokud právě na podiu nemačká měchy akordeonu, doprovází se na kytaru, ukulele či šlapák.

Mimo koncerty můžete Petra spatřit aktuálně například v muzikále My Fair Lady v Severočeském divadle opery a baletu nebo ho zaslechnout, jako moderátora Českého rozhlasu Sever.
 

SMS Ticket