Dny Šumavského trojhradí - Hrad Rabí a jeho předhradí

15.6.2024, 9:00 – 16.6.2024, 17:00

O třetím červnovém víkendu se na hradě Rabí konají Dny Šumavského trojhradí.

Dny Šumavského trojhradí - Hrad Rabí a jeho předhradí
  • Adresa:
    Hrd Rabí
    Rabí 342 01

V uvedené dny bude celý hradní areál průchozí samostatně (bez průvodce a komentované prohlídky). Příchozí si budou moci projít velké nádvoří i to malé, kde se nachází studna a hospodářské zázemí. Budou moci vejít do místností s modely hradu i vyjít do prvního patra Nového paláce, které slouží jako vyhlídkové místo, navštívit nejstarší část hradu (včetně vysoké obytné věže, tak zvaného donjonu) nebo prozkoumat členitá sklepení.

Po oba víkendové dny dále nabízíme speciální prohlídky hradu (a to v 9.30, 12.30 a 15.30). Během nich vám představíme nejen hradní areál, ale i městečko v podhradí. Ukážeme vám, jak těsně byla obě místa provázána, jak hradní páni ovlivňovali osudy rabských obyvatel, nebo jak se naši sousedé zapsali do dějin hradu.

Vzhledem k tomu, že prohlídka bude trvat více než jednu hodinu a bude mít odbornější charakter, zvažte, prosíme, účast dětí ve věku do šesti let. 
Prohlídky mají omezenou kapacitu, a tak doporučujeme rezervaci na [email protected].

 V UVEDENÝCH DNECH SE NEBUDOU KONAT BĚŽNÉ KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY (okruhy Palác a Věž) A ANI NEBUDE MOŽNÝ VSTUP POUZE NA NÁDVOŘÍ (okruh Nádvoří). Děkujeme za pochopení.