Zábava a relax pro celou rodinu v areálu Na Pláži u pastvinské přehrady

28. červen 2023, 22:10
Zábava a relax pro celou rodinu v areálu Na Pláži u pastvinské přehrady

Areál Na Pláži se nachází u vodní nádrže Pastviny, nedaleko Žamberka, v Pardubickém kraji. Areál nabízí široké spektrum vyžití pro všechny věkové kategorie od nejmenších dětí až po seniory.

Bobová dráha Pastviny

Unikátní dvousmyčkovou bobovou dráhu ocení hlavně mladší děti. Pamatovat si budete adrenalinový “drop” na konci prvního kola, sérii příjemně klopených zatáček i závěrečný karusel vysoko nad pastvinskou pláží. Celková délka bobové dráhy 740 metrů je rozdělena do 2 okruhů. V rámci jedné jízdy si tak můžete užít 2 různé tratě. Vzhledem k parametrům tratě mohou na dráhu v doprovodu dospělé osoby už děti od 3 let. Od 8 let potom mohou jezdit děti i samostatně. Boby jsou vybaveny bezpečnostními pásy a brzdami. Umožňují tak bezpečnou jízdu pro jednotlivce i dvojice. Jízda na bobech je jednoduchá a bezpečná, přesto však vždy dodržujte pokyny obsluhy dráhy a provozní řád.

Restaurace Na Pláži

Dopřejte si oběd, svačinu anebo třeba jen kafíčko s nádherným výhledem na pláž. Děti dovádějící na bobové dráze budete mít stále v dohledu. Tato útulná restaurace s výhledem na pastvinskou pláž vám nabídne domácí českou kuchyni i pizzu přímo z rozpálené pece. Žádné polotovary, dělají si zde vlastní těsto i základ. Křupavá pizza přijde nejen po plavání v přehradě vhod.

Půjčovna elektrolodí a šlapadel

Plavba na šlapadle je ideální spojení zábavy a lehké fyzické námahy pro všechny věkové kategorie. Také moderní lodě vybavené tichým elektromotorem nadchnou každého milovníka projížděk po vodní hladině.

Ubytování

Nabídnou vám zde také ubytování v chatkách nebo větší přízemní chatě v bezprostřední blízkosti restaurace a pláže. Přízemní chata nabízí pohodlné ubytování pro rodinu s dětmi doslova pár metrů od dětského hřiště i bobové dráhy přímo v areálu Na Pláži. Oceníte především nádherný výhled na hladinu přehrady.

Výlety po okolí

Pastvinská přehrada se pyšní poslední zděnou hrází na našem území. Naleznete zde bezpočet příležitostí pro aktivně strávenou dovolenou, a především krásnou přírodu. Pastvinská přehrada je ideální základnou pro výlety za kulturními i přírodními památkami v okolí.

Studenecké skály se nachází na vrcholu Studený přímo nad pastvinskou přehradou. Odměnou za náročnější výšlap vám pak budou fantastické výhledy na Orlické hory, Králický sněžník i Jeseníky. 

Běžte si prohlédnout Vejdovu lípu, která je svým obvodem nejmohutnější památný strom ČR. Roste v Pastvinách nedaleko Klášterce nad Orlicí.

Markétino údolí je typické pro Orlické hory, najdete tam více než desítku originálních podhorských chalup a ucítíte tak, jak se tady kdysi žilo. 

Na výlet se z Pastvin můžete vydat také na kole, nebo si autem dojet přímo do Králíků a vyzkoušet si výstup na poutní místo na Horu Matky Boží podél křížové cesty pěšky.

Romantické skalnaté údolí Divoké Orlice je pomyslnou vstupní branou řeky do vnitrozemí Čech. Vydáte-li se na Zemskou bránu, po cestě budete projíždět kolem dalších zajímavostí, jakými jsou např. Pašerácká lávka nebo Ledříčkova skála

Suchý vrch je nejvyšším vrcholem Bukovohorské hornatiny. Na jejím vrcholu se nachází rozhledna a Kramářova chata.



https://naplazipastviny.cz

1.7.2023 – 31.7.2024, 23:59
Unikátní dvousmyčkovou bobovou dráhu Pastviny ocení hlavně mladší děti. Pamatovat si budete adrenalinový “drop” na konci prvního... více