Po sametu - Nová scéna Národního divadla

4.2.2016, 20:00 – 18.5.2016, 21:50

Režisér Jiří Adámek, tvůrce originálního modelu hudebně-verbálního divadla (někdy nazývaného „novým voice-bandem“), pro takové ohlédnutí našel ideální materiál v Minulém týdnu – rubrice, která týden co týden vychází v časopisu Respekt.

Po sametu - Nová scéna Národního divadla
  • Adresa:
    Národní 1393/4
    Praha 1 110 00

V listopadu 2014 uběhlo 25 let od Sametové revoluce. Byla to vhodná příležitost se ohlédnout, připomenout si cestu, kterou jsme ušli a zhodnotit její nejvýraznější momenty.

Režisér Jiří Adámek, tvůrce originálního modelu hudebně-verbálního divadla (někdy nazývaného „novým voice-bandem“), pro takové ohlédnutí našel ideální materiál v Minulém týdnu – rubrice, která týden co týden vychází v časopisu Respekt. Její autor Ivan Lamper v ní shrnuje nejdůležitější domácí události i zcela efemérní epizody v životě naší země – a činí tak s nezanedbatelným autorským vkladem, který nepostrádá humor ani poezii. Při zpětném pohledu získáme panoramatický, někdy až závratný pohled na vzestupy a pády našeho veřejného, kulturního a společenského života. Můžeme se tak i sami na sebe podívat s nadhledem... a třeba se i sami sobě zasmát.

Fotograf inscenace Jakub Fulín
Délka představení: 1 hodiny 50 minut, hraje se bez přestávky.

 Režie: Jiří Adámek
Scéna a kostýmy: Jakub Kopecký
Dramaturgie: Jan Tošovský
Hudba: Michal Nejtek
Sound-design: Jan Veselý
Pohybová spolupráce: Zuzana Sýkorová