Drž mě pevně, miluj mě zlehka - divadelní adaptace úspěšného románu Roberta Fulghuma

Česká premiéra divadelní adaptace úspěšného románu oblíbeného amerického autora Roberta Fulghuma plná tance, písní a moudré nostalgie.

Drž mě pevně, miluj mě zlehka - divadelní adaptace úspěšného románu Roberta Fulghuma
  • Adresa:
    Vodičkova 699/30
    Praha 1 110 00

Děj se odehrává v americké tančírně tanga, kde se setkávají lidé nejrůznějšího věku, pohlaví, národnosti, náboženského vyznání či sexuální orientace... To, co je důležité venku, zde není podstatné... Jde tu totiž o jediné - o tanec. Argentinské tango - krásné ženy, vysoké podpatky, odvážné šaty, vášeň, slunce, temperament... anebo také obyčejní lidé, jak ve své knize říká Robert Fulghum: „Poutníci směřující k místu zasvěcenému potřebě lásky, dotyku a objetí, které pohání hluboce lidská potřeba pohybovat se společně do rytmu hudby - obyčejná touha tancovat." Tango zde totiž není pouhým tancem, ale životní cestou, novým způsobem vnímání sebe i světa kolem - otevřením dveří v pokoji života.

Touto inscenací bychom rádi navázali na dramaturgickou linku takzvaných muzikálů pro činoherce. Autorem divadelní adaptace je Miroslav Hanuš, který v Divadle ABC režíroval například Šakalí léta či hru Pan Kaplan má třídu rád. Také v této inscenaci počítá s živou kapelou, tancem a celou řadou písní, takže příznivci hudebního divadla si jistě přijdou na své.

S použitím překladu Jiřího Hrubého.

Ve spolupráci se školou tanga Caminito.cz