Račte vstoupit do světa kuriozit a zvláštností. O strachu z cizího a neznámého, o tom, co vše jsme schopni prodat a za jakou cenu, o hranicích a morálních hodnotách stojících na zisku, o zábavě bez zábavy, o osamělosti, ale i o smíchu, odvaze, snech, lidské důstojnosti, kouzelníkovi a reflektorech.

Cena vstupenky: 390 Kč
Panoptikum - UFFO Trutnov
  • Adresa:
    Náměstí Republiky 999
    Trutnov 54101

Panoptika nebo také freak shows byly putovní společnosti cestující od města k městu a vystavující na odiv kuriózní předměty, dovednosti, a především tzv. „velmi zvláštní lidi“. V dobách, kdy panoptika zažívala svou největší slávu, byla jediným možným útočištěm osob, které společnost zavrhovala a odmítala ze strachu z neznámého a odlišného. Vystavovat ty, kteří neměli kam jít, bylo vydatným zdrojem příjmů pro impresária. Bytosti ponížené na exponáty bez osudů, snů a nadějí a přitom lidé, kteří snili, toužili a chtěli žít. Ve společnosti hladové po lidském utrpení, kterým se může královsky bavit celá rodina, se před pokladnami panoptik táhly fronty ctihodných občanů.

Koncept, dramaturgie, choreografie a režie: Lenka Vagnerová
Hudba: Ivan Acher
Scénografie: Jakub Kopecký
Kostýmy: Jakub Kopecký, Simona Rybáková
Světelný design: Michal Kříž, Jakub Kopecký
Dramaturg iluzí: Jiří Marek
Zvuk: Petr Taclík
Producent: Lenka Vagnerová & Company
Koprodukce: Městská divadla pražská
Účinkují: Andrea Opavská/Jana Maroušková, Monika Částková, Vanda Šípová, Fanny Bašista/Zuzana Veselá, Tereza Holubová/Michaela Kadlčíková, Alex Sadirov/Leonard
Vo Tan, Adam Sojka/Vahe Akopjan, Lukáš Záhorák

neděle 12. 5. ** UFFO ** 19:00 hodin ** předplatitelé vstup na abonentky ND, ostatní - vstupné 390 Kč ** předprodej vstupenek od 15. 4.