Fink představí nové album i v Praze

14.10.2024, 19:30 – 21:30

Anglický hudebník Fink je na indiefolkové scéně respektované a dobře zavedené jméno a to nejen díky spolupráci s Amy Winehouse, pro kterou napsal a nahrál její nejstarší dema. V červenci teď Fin Greenall aka Fink vydá své osmé studiové album. 

Cena vstupenky: 595 Kč
Fink představí nové album i v Praze
  • Adresa:
    Kubelíkova 1548/27
    Praha 2 120 00

Introspektivní, filozofické i euforické album Beauty in Your Wake nahrál Greenall se svými dlouholetými spoluhráči Timem Thorntonem (bicí/kytara) a Guyem Whittakerem (baskytara) během třiceti dnů v naprostém ústraní, které poskytla vesnice Zennor v anglickém Cornwallu. Odtud ostatně Greenall, který momentálně žije v Berlíně, pochází. Deska vyjde 5. července a první ochutnávka v podobě sebevědomého tracku What Would You Call Yourself potvrzuje, že Fink je zpět v plné síle.

Greenallovy hudební cesty byly a jsou rozmanité. Než se začal věnovat kytarové tvorbě, působil jako DJ a producent. Během 90. let v Bristolu zažil rozkvet tamní scény a v roce 1994 podepsal smlouvu s legendárním labelem Kickin’ Records. O tři roky později se upsal Ninja Tune. Sestava kapely je nyní stejná jako ta, která nahrála průlomové album Biscuits for Breakfast (2006), které se ukázalo být odrazovým můstkem pro rozsáhlou mezinárodní kariéru. Po třech dalších deskách Distance and Time (2007), Sort of Revolution (2009) a Perfect Darkness (2011) začala kapela víc experimentovat jak ve studiu, tak na pódiu. Výsledkem bylo mimo jiné to, že se hudba tria objevila na soundtracích k takovým seriálům jako Better Call Saul anebo Temný případ.