JAZZFESTBRNO - New Jazz Underground - Cabaret des Péchés

9.4.2024, 19:30 – 21:30

Trio New Jazz Underground vystoupí 9. dubna v Cabaret des Péchés.

Abdias Armenteros (saxofon), Sebastian Rios (baskytara) a TJ Reddick (bicí) tvoří trio s názvem New Jazz Underground. Setkali se na prestižní Julliard School a prostřednictvím instituce Jazz at Lincoln Centre se dostali do úzkého okruhu kolem hudebníků a pedagogů jako je Wynton Marsalis, Victor Lewis nebo Eric Lewis.

Kapelu založili v létě 2020, v období celosvětového pandemického lockdownu. Nemožnosti hrát v klubech se ale nelekli a pustili se do hraní na ulicích či parcích, a zároveň naplno využili soudobých technologických možností. V lednu 2021 si založili YouTube kanál, na kterém získali dva miliony diváků a přes osmdesát tisíc stálých odběratelů, což je ve světě jazzu, navíc hraného do té doby vlastně „no name“ muzikanty, skutečně mimořádné číslo. Ve smyslu alternativního způsobu šíření hudby tak vlastně naplnili svůj název natolik, že by jim nejspíš zatleskal i undergroundový guru Ivan M. Jirous...

Hudebně New Jazz Underground zúročují to, co se naučili v základech svého řemesla. Jejich hudba swinguje i bluesuje, je ovšem postavena na ryze současné improvizaci a hlavně energii.

VSTUPENKY - https://goout.net/cs/new-jazz-underground/szlffww/