Jarní koncert mužské vokální skupiny VOSK - Novoměstská radnice

8.4.2024, 19:00 – 21:00

Mužská vokální skupina VOSK představí divákům v průřezovém koncertu soudobou světovou vážnou komorní vokální tvorbu 21. století z anglosaského kulturního okruhu (D. Elder, O. Gjeilo, J. B. Himes, D. MacDonald, P. Mealor, K. A. Memley, F. Ticheli adal.). 

Cena vstupenky: 200 Kč
Jarní koncert mužské vokální skupiny VOSK - Novoměstská radnice
  • Adresa:
    Karlovo náměstí 1/23
    Praha 2 120 00

Většina skladeb zazní v České republice dokonce poprvé. Toto jedinečné provedení je připravováno ve snaze spojit stylovou pestrost s interpretační pečlivostí, přesto v divácky přístupné podobě.

Koncert je koncipován bez přestávky.

Vstupné 200 Kč

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na protále GoOut:

Jarní koncert: Vosk | Vstupenky | GoOut

Více na www.vosk.org a na www.facebook.com/vokalniskupina   

Přidejte se k události na Facebooku: https://www.facebook.com/events/7718736044817518/

Vokální skupina VOSK

Mužská vokální skupina VOSK vznikla v roce 2006 pod vedením Jana Zapletala na půdorysu menšího sboru zaměřeného převážně na klasickou hudbu. Od té doby prošla významným koncepčním vývojem a v současnosti se repertoárově zaměřuje zejména na soudobou klasickou hudbu a na hudbu populární. V oblasti klasické hudby spolupracuje se současnými skladateli, např. Eduardem Doušou, Jiřím Temlem, Josefem Markem a Valentinou Shuklinou, jejichž věnované skladby premiéroval. VOSK podporuje původní kompoziční činnost, v roce 2013 uspořádal ve spolupráci s Pražskou konzervatoří mezi jejími studenty skladatelskou soutěž. Rovněž v oblasti populární hudby uvádí VOSK původní aranžmá díky spolupráci s Adamem Koubkem. Největším dosavadním soutěžním úspěchem souboru je zisk zlatého pásma a zvláštní ceny poroty za dramaturgii soutěžního programu na Festivalu sborového umění v Jihlavě (2012) a zlatého pásma v 7. ročníku soutěžního festivalu sborové populární hudby „Jirkovský písňovar“ (2013). VOSK pořádá pravidelné koncerty v Praze a okolí, vystupoval na řadě míst v celé České republice i v okolních státech. V roce 2010 natočil studiové CD „Galantně – negalantně“, které věnoval sborové tvorbě 20. a 21. století.