Velikonoce u Thurn Taxisů – jaro na knížecím dvoře

28.3.2024 – 7.4.2024, 23:59

Kněžna Marie strávila zimu na italském zámku Duino a vrací se oslavit svátky jara na zámek Loučeň. Celý zámek je slavnostně vyzdoben, malují se vajíčka a chystají slavnostní pokrmy. Kněžna miluje svá vnoučata a chystá pro ně různá překvapení.

Velikonoce u Thurn Taxisů – jaro na knížecím dvoře
  • Adresa:
    Loučeň 1
    Loučeň 289 37

Již tradičně je zámek Loučeň otevřen celoročně, ale tím opravdovým zahájením nové sezóny jsou až Velikonoce. Velikonočním prohlídkám se letos budeme věnovat téměř celý měsíc. Některý z členů knížecí rodiny vás osobně provede slavnostně vyzdobeným zámkem a seznámí vás s tím, jak slavila jarní svátky knížecí rodina i lidé v podzámčí.

Dozvíte se, jaké překvapení kněžna Marie Thurn Taxisová chystala svým vnoučatům. U knížete Alexandra zase musíme zmínit jeho zálibu v ženách. O Velikonocích tedy neopomněl zajít s pomlázkou nejen za každou ženou a dívkou na zámku, ale zavítal i do zámeckého okolí. A malí princové a princezny spolu s dětmi z vesnice hltali velikonoční pohádkové příběhy o otvírání pokladů a pak v probouzejícím se Svatojiřském lese hledali skřítky Šejtany, vodníky, víly, hejkala a další mýtické postavy.

Velikonoční prohlídky probíhají každý den od 28. března do 7. dubna 2024.

Ve všední dny vždy ve 12:00, 14:00 a 16:00 hod. 

O víkendech a velikonočních prázdninách pak každou hodinu od 11:00 - 16:00 hod. 

Dětské velikonoční prohlídky jsou přes víkendy a velikonoční prázdniny zpravidla každou hodinu od 11:30 hod.

Zámecký areál s anglickým parkem, unikátním labyrintáriem se dvanácti labyrinty a bludišti a dětským lanovým parkem je otevřen denně od 10:00 -17:00 hod. V sobotu do 20:00 hod.