Vended a hosté - Futurum Music Bar

10.5.2024, 20:00 – 22:00

Vended je kapela pěti hudebníků z Des Moines, Iowa, kteří chtějí ovládnout svět. Dosahují nedosažitelného, přičemž používají svůj nový kreativní zvuk a styl.

Cena vstupenky: 590 Kč
Vended a hosté - Futurum Music Bar
  • Adresa:
    Zborovská 82/7
    Praha 5 150 00

Dravá metalová pětice dorazí 10. května 2024 do Futura v rámci svého evropského tour, na kterém je doprovodí kapely The Gloom In The Corner a Profiler.

Kapela Vended vznikla v únoru 2018 a tvoří ji Griffin Taylor (zpěv), Cole Espeland (kytara), Simon Crahan (bicí), Jeremiah Pugh (baskytara), Connor Grodzicki (kytara). Rytmická sekce využívá rychlost, sílu a přesnost dravé, agresivní a hnací kytary. Do vokálů se propisují těžkosti a realita života.

Po dvou letech odhodlání a tvrdé práce odehrála kapela 8. března 2020 vyprodaný debutový koncert v místním klubu Vaudville Mews, který se setkal s obrovským ohlasem publika. Několik dní po koncertu však došlo ke covidovému lockdownu, což způsobilo neplánovanou přestávku.

Po ní se ale vrátili o to silnější a hladovější než kdykoli předtím. Vydali debutové EP a dva následující singly „Ded To Me“ a „Overall“. Dva roky bez přestávky objížděli svět – navštívili více než 30 zemí a 3 kontinenty a plnou rychlostí se vydali na cestu ke světové nadvládě. A to je zatím jen začátek.