Krásný ztráty Live poosmé ve Všeticích u Benešova

9.8.2024 – 10.8.2024, 23:59

Osmý ročník festivalu Krásný ztráty Live se uskuteční 9. a 10. srpna příštího roku na již tradičním místě, na statku ve středočeských Všeticích u Benešova. Patronem a hudebním garantem zůstává zakladatel akce, česká rocková legenda Michal Prokop. 

Cena vstupenky: od 1900 Kč
Krásný ztráty Live poosmé ve Všeticích u Benešova
  • Adresa:
    Všetice 6
    Netvořice 257 44

Pořadatelé právě nyní spouští prodej pěti set vstupenek z výhodné první vlny za stejnou cenu jako loňská první vlna.

Letos v srpnu potěšily zaplněné hlediště Krásných ztrát Live koncertní bloky takových legend, jako jsou Vlasta Redl, Luboš Pospíšil, Precedens nebo – z přece jen trochu jiného soudku, ale neméně kultovní – Ivan Mládek. Nechyběly ale ani výrazné tváře mladší generace jako legendární Monky Business, zpěvák a producent 7krát3, zpěvačka Katarzia, hiphopová kapela Prago Union nebo rocková Gaia Mesiah.

Patronem festivalu zůstává Michal Prokop. Je prakticky vyloučeno, aby do Všetic přijel pouze „garantovat“ a nezahrál se svými kapelami, tedy s Framusem Five a komornějším Triem. Pořadatelé zveřejňují i několik dalších programových bodů. Nebude chybět žhavá a okouzlující šansonová hvězda Rozálie Havelková, kultovní alternativně-elektronická kapela Midi Lidi nebo Objev roku podle ankety Žebřík a Evropy 2, kapela The Silver Spoons. K domácím rockovým legendám, jež ve Všeticích v roce 2024 vystoupí, patří Sto zvířat, které letos postihla ztráta úmrtím zpěváka Jana Kaliny, ale kapela pokračuje dál, anebo pubrockový Echt! v čele s kytaristou a saxofonistou Karlem Malíkem.

Nebude samozřejmě chybět ani „festival na festivalu“ Všetická jízda, který soustavně představuje špičkové představitele alternativní klubové scény.

Kromě programu pořadatelé také vylepšili některé organizační a technické záležitosti, které dělají dobrý festival ještě lepším. V první řadě ubytování pro návštěvníky. Kromě už zavedených možností, jimiž je bydlení přímo na statku Všetice, případně v přilehlém kempu, bude letos poprvé možné ubytování v benešovském hotelu Karlov. Těm, kteří si tuto možnost vyberou, poskytnou pořadatelé shuttle servis, tedy dopravu mezi hotelem a festivalovým areálem, jejíž cena bude samozřejmě součástí balíčku ubytování a vstupenek. Ubytovací balíčky budou v sobě skrývat i další zajímavé doplňkové služby.

Velkou devizou Krásných Ztrát zůstává unikátní areál Statku Všetice, který skýtá spoustu zeleně, četná jezírka a vysoké stromy poskytující stín v letním horku. Krásný Ztráty se právem pyšní označením „nejkrásnější letní festival“. 

Hodně návštěvníků si na minulém ročníku festivalu chválilo zkvalitnění cateringu. Viděli to ostatně i sami prodejci na bleskurychlé spotřebě některých komodit. Příští rok pořadatelé slibují postoupit i v této sféře ještě o další krok dál a catering návštěvníků opět posílit.

Aktuální balíčky vstupenek na Krásný ztráty Live 2024 budou k dispozici v první vlně za 1900 Kč na dva dny a 2300 Kč na dva dny s kempem. Jejich cena je stejná jako v první loňské vlně.