Slavný choreograf Jan Martens poprvé na festivalu TANEC PRAHA

3.6.2023 – 28.6.2023, 23:59

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA, jeden z vrcholů kulturní sezony v České republice, se letos odehraje od 3. do 28.  června. Mezi velkými jmény, která TANEC PRAHA 2023 přivítá, bude poprvé Jan Martens, ikonická postava vlámské konceptuální scény.

Co víc si přát v dnešním polarizovaném znepřáteleném světě než trochu lidskosti a sounáležitosti? Martnesova inscenace nazvaná any attempt will end in crushed bodies and shattered bones, kterou festival uvede 19. června v divadle Hybernia, diváky vmžiku pohltí.  Nezáleží na tom, jestli je nám osmnáct nebo jednasedmdesát let jako nejmladšímu a nejstaršímu ze sedmnácti performerů na jevišti. Každý je jiný, s osobitým hlasem a vlastními zkušenostmi a dovednostmi, a zároveň spolu tvoří jednu entitu. Protestní songy v pozadí připomínají výzvy, kterým jsme nuceni čelit, přesto je inscenace zdrojem naděje a nakažlivé energie – nejen díky grandióznímu finále, které nikoho nenechá sedět v klidu.

Jubilejní 35. ročník festivalu TANEC PRAHA zavítá do 25 měst a obcí po celé republice. Pražskou část zahájí 7. 6. světová premiéra GRAND JETÉ Silvie Gribaudi a 27. 6. zakončí legendární vlámský soubor Peeping Tom s diptychem The missing door and the lost room. Kompletní program a informace o inscenacích: https://tanecpraha.cz/cs