Marie Puttnerová s kapelou: křest alba Laila tov - Vzlet

15.5.2023, 19:30 – 21:00

Zpěvačka Marie Puttnerová, pohybující se po české hudební scéně v originálních sestavách Jablkoň, Půljabkoň a Zvíře jménem Podzim a Martin Novák (Robert Křesťan & Druhá tráva, Lanugo, Blue Shadows, Jaromír Honzák Quintet, Baromantika, David Dorůžka Trio) se propojili, aby vytvořili společný hudební svět tvořený nejen autorskými písněmi Puttnerové, ale i svět, ve kterém mohou zaznít střípky zhudebněné poezie křehkého Jana Zahradníčka či surreálního Vlastimila Třešňáka.

Cena vstupenky: 290 Kč

Poté, co ke spolupráci přizvali opavského kytarového kouzelníka Petra Uviru (Ladě, Heimat, Jitka Šuranská, Vladivojna la Chia), došlo ke společné symbióze lidských hlasů a elektrických kytar, které podmanivým a naléhavým způsobem posouvaly pomyslné hranice folku.

V roce 2022 však došlo k zásadnímu propojení s britským producentem Eddie Stevensem (Druhá tráva, Jana Kirschner, Roisín Murphy, Moloko), díky kterému vyjde 21. dubna 2023 debutové album Puttnerové s názvem Laila tov. Oslovili jej především s představou dalšího uměleckého posunu, jehož je Stevens zaručeným garantem. Původní zvuk tria se společným tvořením skutečně proměnil, a tak se kapela rozšiřuje o čtvrtého člena, skladatele, klavíristy a hráče na syntezátory, Martina Brunnera (Martin Brunner Trio, The Prague Six, Markéta Foukalová, Klara & The Pop, Lenka Dusilová, Beata Hlavenková).

Vzápětí po vydání alba, 26. 4. 2023 proběhne jeho první křest v brněnském Kabinetu Múz.

Pražský křest proběhne 15. 5. 2023 ve Vzletu.

Jako hosté přijali pozvání též výjimeční Mirek Kemel a Vladimír Javorský, kteří vystoupí společně v triu s akordeonistou Tomášem Görtlerem.

Křest svými projekcemi doprovodí jedinečná vizuální umělkyně Linda Arbanová.