Jazzový Tábor 2022

16.7.2022, 16:30 – 22:00

V historickém centru města Tábora se rozezní báječná jazzová hudba.

Program

16.30 hodin – Marta Kloučková Quintet

Marta Kloučková je nepřehlédnutelnou součástí mladé české jazzové scény. Multi-žánrová zpěvačka, textařka a skladatelka vydala v roce 2018 autorské album s názvem Loving Season (Hevhetia), které se zařadilo mezi nejlepší česká jazzová alba toho roku. Marta Kloučková Quintet, se kterým Marta nyní vystupuje, tvoří hudebníci patřící k tuzemské jazzové špičce (David Dorůžka – kytara, Vít Křišťan – piano, Jaromír Honzák – kontrabas, Marek Urbánek – bicí). Těleso v minulých letech vystoupilo na předních českých jazzových a multi-žánrových festivalech i v zahraničí.

18.00 hodin – Jiří Stivín & Co Jazz   

Jiří Stivín, flétnista nad jiné povolaný, hudební alchymista nebo jazzový čaroděj, patří k nejuznávanějším českým hudebníkům u nás i v zahraničí. Zároveň neustále hledá nové výzvy a kromě tradičního jazzu čas od času zabrousí i do nejmodernějších odvětví tohoto žánru. Jeho hudební projev charakterizuje nespoutanost, improvizace, časté přecházení mezi jednotlivými hudebními styly. Jiří Stivín má mnoho přezdívek, ale žádná plně nevystihuje, co divák zažívá na jeho koncertech. Vášeň a zároveň hru zkušenou a jistou, nevídané hudební kreace i jazzové předělávky J. S. Bacha.

19.30 hodin – Karel Kobližka Quintet

Karel Kobližka je špičkový táborský muzikant, propagátor jazzu, organizátor jazzových koncertů a publicista. V Táboře vlastní Jazz Gallery Charley, kde se už několik let hraje nefalšovaný jazz.

21.00 hodin – Kvintet Antonína Gondolána    

Pokud bychom hledali nějakou romskou hudební osobnost, která se svého času výrazně prosadila na domácí popové scéně, určitě bychom nemohli opomenout legendárního jazzového kontrabasistu, skladatele a zpěváka Antonína Gondolána, výborného zpěváka a muzikanta. Nastoupil k Orchestru Gustava Broma, kde začala jeho opravdová hudební kariéra. Dostal angažmá v Divadle Semafor, což bylo v té době nejpopulárnější pražské divadlo. Později Gondolán zakládá velmi slavnou skupinu Bratří Gondolánů. Ostrému a velmi úspěšnému startu pomohl i fakt, že kapela zpočátku vystupovala se zavedenými zpěváky té doby – Helenou Vondráčkovou, Karlem Gottem nebo Waldemarem Matuškou.

vstupné: ZDARMA