Svatojánská pouť v Nepomuku – rodišti sv. Jana Nepomuckého

14.5.2022 – 15.5.2022, 23:59

O víkendu 14. – 15. května se bude v Nepomuku zase konat slavná pouť k příležitosti svátku sv. Jana Nepomuckého. Bohatý kulturní program a staročeský jarmark doplní klasické pouťové atrakce a stánky.

Nepomucká pouť má dlouhou tradici a věhlas! Jedná se bezesporu o nejpopulárnější a nejnavštěvovanější událost ve městě v rámci celého roku, kterou lze zaslouženě charakterizovat jako živý multižánrový městský festival pro celou rodinu.

Hlavní hvězdou letošního programu bude sobotní koncert Leony Machálkové na Malé letní scéně od 18.30 hodin. Tradiční jarmark zaplní prostory Přesanického náměstí a Plzeňskou ulici. K tomu bude patřit i dobový kolotoč a doprovodný program. Pouťovým stánkům a atrakcím bude vyhrazen prostor náměstí Augustina Němejce.

Z pouťového ruchu můžete na chvíli uniknout na některou z výstav. V nepomuckém muzeu a galerii bude vystavovat snové obrázky Lucie Suchá. V kostele sv. Jakuba budete moct obdivovat výstavu obrazů Ak. malířky Victorie Kodl-Janotové z Německa nazvanou Svatý Jan Nepomucký: Nezapomněl, ani my nezapomeneme. 

Také pouť v Unibricku už lze považovat za tradici. V sobotu ve 14.00 se otevřou brány stavebnin. Odpoledne zpříjemní kapela Orion a otevře se dětské hřiště (14.00 – 19.00 hodin). Večer je na programu koncert skupiny Brutus (20.00 – 23.00 hodin).

Podrobnější program najdete na www.pout.nepomuk.cz