Osm set let mikulovské historie ožije

2.7.2021, 20:00 – 13.8.2021, 22:00

Kde se může potkat kardinál František Dietrichstein s Bílou paní? Jedině na mikulovském zámku letos v létě. V červenci a srpnu se totiž vracejí oblíbené noční prohlídky. Návštěvníky provedou místy kudy nevedou prohlídkové trasy a představí známé i méně známé kapitoly z více než osmi set leté historie zámku i města.

  1. a 16. července a 13. srpna vždy od 20:00 budou na jednotlivých zastaveních zaměstnanci muzea představovat některé postavy, jako je kardinál František Dietrichstein, který se zasloužil o nebývalý rozvoj města, když sem přestěhoval biskupský dvůr, nebo Perchta z Rožmberka, která je předlohou legendární Bílé paní.

Perchta je skutečně mikulovskou postavou, přestože si ji občas nárokují i jiné hrady a zámky. Jako mladá se sem přivdala a její manžel Jan Liechtenstein ji téměř čtvrt století týral a zanedbával. Na smrtelném loži Perchtu proklel a ona tak musí strašit jako Bílá paní.

Kromě Bílé paní a kardinála se návštěvníkům odhalí i jak habáni přišli do Mikulova, jak vypadá příprava na opravdovou císařskou návštěvu, nebo jak to mohlo vypadat, když se stavělo mikulovské zámecké divadlo

Večer doplní doprovodný program v podobě ukázek Cechu svobodných řemesel a dobové tance.

Rezervace lístků je nutná na telefonním čísle 519 309 014, nebo na e-mailu [email protected].