TÓNY CHODOVSKÉ TVRZE 2020

14.7.2020 – 16.7.2020, 23:59

LETOŠNÍ FESTIVAL VÁŽNÉ HUDBY TÓNY CHODOVSKÉ TVRZE ZEŠTÍHLEL, ALE BUDE

17. ročník Tónů Chodovské tvrze se již tradičně uskuteční v polovině července. Přípravy se po celou dobu nesly ve znaku velké nejistoty; současná situace není pro kulturu vůbec příznivá. O to víc jsme tedy rádi, že se v rámci letošního ročníku festivalu uskuteční cyklus tří nádherných koncertů na jedinečném místě pražského Jižního města – na nádvoří historické budovy Chodovské tvrze. Hudební festival neodmyslitelně spjatý s postavou houslového virtuosa Jaroslava Svěceného bude letos opravdovou oslavou života a radosti z hudby.

Jak připomíná sám Jaroslav Svěcený, na Chodovské tvrzi hrál poprvé již v roce 1988 a dnes už si nedokáže svůj koncertní život bez Tónů představit. “Letošní ročník nabídne takovou lehce zeštíhlenou verzi festivalu, ale přesto bude programově skutečně nabitý.” dodává houslový virtuos, který je i dramaturgem celého festivalu. 

TANGO NUEVO ANEB SLAVNOST EMOCÍ: Jihoamerická, španělská, francouzská a česká hudba v podání excelentních sólistů tří generací.

NA VIVALDIHO! Koncert v divadle či divadlo na koncertě aneb co jste o Vivaldim ještě nevěděli.

VE ZNAMENÍ BACHA A JEHO SOUČASNÍKŮ: Jeden z nejlepších trumpetistů současnosti a ansámbl složený ze špičkových komorních hráčů představí spolu s Jaroslavem Svěceným nádherné skladby z období baroka.

www.tonychodovsketvrze.cz