Duben jinak v Divadle v Dlouhé

1.4.2020 – 30.4.2020, 23:59

Divadlo v Dlouhé muselo zrušit všechna dubnová představení i květnový festival Dítě v Dlouhé, ale rozhodlo se dubnový program dodržet i v nouzových podmínkách a každý hrací den vám přináší on-line připomínku představení, které se zrovna mělo hrát. 

Duben jinak v Divadle v Dlouhé
  • Adresa:
    Dlouhá 39
    Praha 1 110 00

Autorské video-pozdravy od jejich herců, čtení, ukázky ze záznamů a další originální formáty tvoří DUBEN JINAK. Premiéra vždy v 19 hodin (není-li uvedeno jinak) na všech divadelních on-line platformách (Facebook   Instagram   YouTube) , přehled všech akcí najdete na webu.

Úplnou novinkou v alternativním programu je čtení z knihy O líné babičce, která byla předlohou stejnojmenné inscenace. Díky laskavému svolení autorky Aleny Kastnerové vám nyní místo deseti představení plánovaných na březen a duben divadlo posílá deset kapitol v podání herců a hereček. Každou kapitolu pro vás po svém (a mnohdy velmi svérázně) zpracovává někdo, kdo v inscenaci za normálních okolností hraje, bonus tvoří závěrečná kapitola Moře v podání Miroslava Hanuše, který v Babičce jinak nehraje, ale zato ji společně s Janem Bornou režíroval a je také autorem českých textů písní (ty ovšem při čtení pochopitelně nezazní). Každou z deseti kapitol divadlo uvedem premiérově vždy v neděli v 15 hodin, všechny předchozí zůstávají k dispozici na Facebooku i na YouTube, přehled všech kapitol i s jejich interprety najdete na webu.