MEZINÁRODNÍ DEN TANCE: (S)tvoření a Bhangra dance - Divadlo F. X. Šaldy v Liberci

27.4.2019, 19:00 – 21:00

Originální večer s baletním souborem DFXŠ a taneční skupinou Om Dance Academy!

MEZINÁRODNÍ DEN TANCE: (S)tvoření a Bhangra dance - Divadlo F. X. Šaldy v Liberci
  • Adresa:
    Zhořelecká 5
    Liberec 460 01

Večer plný tance a zábavy. Divácky velmi úspěšné představení (S)tvoření, indický filmový tanec bollywood inspirovaný tradičním Bhangra dance a doprovodný program s diváky nejen v hledišti.

MEZINÁRODNÍ DEN TANCE v Šaldově divadle

Tanec je nevšední souhra pohybu, mysli a jedinečnosti osobnosti.

Při tanci využíváme všechny naše smysly, mechaniku těla a velmi přirozeně tak vyjadřujeme radost, smutek a vlastně veškeré emoce, které prožíváme. Tanec je tak oslavou toho, co činí člověka člověkem. Nemá žádný začátek a nemá žádný konec.

29. dubna jako Mezinárodní den tance poprvé vyhlásil v roce 1982 Taneční komitét ITI (International Theatre Institut – Mezinárodní divadelní ústav). Od té doby je tento den každoročně slaven po celém světě jako připomínka narození významného choreografa a velkého tanečního reformátora Jeanna Georgese Novarra roku 1727.

Každým rokem je vyzvána známá taneční osobnost a její Poselství je následně šířeno po celém světě. Záměrem Mezinárodního dne tance a Poselství, je spojit dohromady v tento den všechen tanec, jeho různé podoby a projevy.

V letošním roce jsme přijali pozvání pražské agentury Art4people a budeme tak v tento významný den tančit mimo liberecké divadlo - na Střeleckém ostrově v Praze.

Rozhodli jsme se však „svátek tance“ opět již tradičně oslavit i u nás v Liberci a proto přijměte naše pozvání na originální večerní program plný tance už v sobotu 27. dubna.

Připraveno pro Vás máme naše tanečně-hudební mystérium (S)tvoření, které je zcela jedinečným představením a plně koresponduje s myšlenkou Dne tance.

Část letošního Poselství Mezinárodního dne bude před samotným představením předčítat šéf našeho baletního souboru Alena Pešková.

Těšit se také můžete na mnohá překvapení, která pro Vás chystáme…