Festival ŽIŽKOVSKÁ NOC v ŽDJC 2019

23.3.2019, 19:00 – 21:00

Žižkovská Noc je festival založený na bohaté klubové a divadelní scéně Žižkova. 

Simona Babčáková & No A! - 20:00 Hlavní sál

Představení volné improvizační jízdy skupiny herců a hudebníků z Laboratoře Simony Babčákové. Kostýmovaná improvizovaná inscenace vznikne přímo před vašima očima a vy se stanete svědky vzniku a zániku třeskutě vtipného dramatu během jednoho večera. Kombinace herecké a kostýmové improvizace vyváří dojem klasického činoherního představení, ale bez cenzury a s nekorektním humorem. Divadelní improvizace je umělecký tvar natolik citlivý, že do hry vstupují i nálady a pocity diváků, a výsledná inscenace se tak stává opravdu společným dílem.

S příběhy kolem světa - 19:00 Foyer
Zkušení vypravěči ze spolku storytelling.cz vám přinesou příběhy magické, hororové, pohádkové, jemně lechtivé. Přesně podle Vaší chuti! 
Vypravěči navazují na tradici divadel malých forem a na uměleckou praxi Ivana Vyskočila. Vypravěčství je poutavou formou a probouzí často zapomínané kouty fantazie.

Vstupenky se na tato představení v ŽDJC neprodávají. Rezervaci můžete získat prostřednictvím emailu [email protected] Vstupenka koupená na místě ve formě pásky na ruku dále platí na všechna představení a koncerty festivalu. Tedy v sobotu 23. 3. krom samotného představení můžete navštívit přes dalších 40 míst na celém Žižkově nebo další představení v ŽDJC.

Více o programu naleznete na www.zizkovskanoc.net a www.facebook.com/zizkovskanoc

Festival, který letos proběhne ve dnech 22. - 24. března, si za léta svého působení vybudoval pevné postavení mezi republikovými festivaly především díky pestrosti programu, který v sobě shrnuje to nejlepší z mladé i etablované sféry hudby, divadla a literatury. V hlavní festivalové dny probíhá program až na 40 scénách paralelně a je jen na divákovi, jak si program poskládá.