Přicházíme v míru - povídání nejen s autisty nejen o autismu - Divadlo Kampa

9.6.2019, 19:30 – 21:30

Setkání se světem autismu a autistů – poznejte osobně některé z nich, poznejte jejich talenty i nedokonalosti. Večerem a besedou s hosty a diváky provází Michal Roškaňuk a Jaroslav Dušek.

Přicházíme v míru - povídání nejen s autisty nejen o autismu - Divadlo Kampa
  • Adresa:
    Nosticova 634/2a
    Praha 1 110 00

O autistech se často říká, že jsou jako bytosti z jiné planety – někdy se chovají, mluví nebo vypadají zvláštně a pro ně samotné je někdy zvláštní chování, mluva nebo vzhled ostatních. Z toho vychází i název pořadu – vždyť každá mimozemská delegace dříve či později prohlásí „Přicházíme v míru“.

Přijďte tedy na besedu se zástupci té jejich i té vaší planety a poznejte, že tyhle bytosti to myslí vážně – ostatně tak jako všechno, co řeknou. Ptejte se na cokoli, co vás zajímá; dozvíte se také to, v čem jsou někteří z nich výjimeční anebo v čem potřebují pomoc druhých. Večerem provází Michal Roškaňuk, muž s Aspergerovým syndromem a zakladatel občanského sdružení Adventor (www.adventor.org). Hostem večera bude opět Jaroslav Dušek.

Tento díl je speciálem k celovečernímu dokumentu s názvem Normální autistický film, který byl uveden ve světové premiéře na 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a česká premiéra bude 10. listopadu. K hostům bude patřit režisér dokumentu Miroslav Janek a někteří protagonisté. 

Na tuto akci platí sleva student/senior/ztp 20%. Slevu lze uplatnit při osobním vyzvednutí vstupenek (ať už rezervovaných či nikoli) na pokladně Divadla Kampa otevírací doba a další informace zde.