Osmý světadíl - Divadlo Kalich

31.5.2019, 19:00 – 2.6.2019, 16:30

Nejslavnější písničky skupiny Elán doprovázejí příběh ze současnosti. Mladá dívka se zřekne rodiči podporovaného vztahu s mužem z lepších kruhů a s novým přítelem se poddává upřímné touze bez ohledu na  společenské předsudky, zdraví či důsledky. Jejich milenecká idyla sice dosáhne naplnění, ovšem štěstí může být pomíjivé…

Osmý světadíl - Divadlo Kalich
  • Adresa:
    Jungmannova 22/9
    Praha 1 110 00

OBSAZENÍ MUZIKÁLU OSMÝ SVĚTADÍL

JANA ….  Michaela TomešováKateřina Steinerová

TOMÁŠ ….. Tomáš Savka, Tomáš Löbl, Roman Tomeš

ERIK …..  Zbyněk Fric, Jan Kříž

MATKA ….. Zuzana Krištofová - Kolářová, Alžběta Stanková, Marie Štěchová

OTEC ….. Jan Révai, Michal Pleskot

VÍCEROLE ….. Juraj Bernáth, Antonín Moravec

JAKUB ..... Viktor Antonio, Adam Damba Bubák, Jan Bačkovský

DÁMSKÁ COMPANY – MENŠÍ ROLE ….. Zuzana Savková, Zuzana Herényiová,Linda Huňáčková, Gloria ŠudomováZdeňka Pijanová, Barbora Danzerová,Eva Miškovičová, Denisa Kubášová, Kamila Mottlová

PÁNSKÁ COMPANY – MENŠÍ ROLE ….. Martin Bačkovský, Filip Gröger,Tomáš Sloupský, Petr Novotný, Oldřich Smysl, Jan Tenkrát, Peter Veslár, Petr Šudoma

Šanci dostat se do obsazení muzikálu Osmý světadíl měly jen skutečné špičky

O možnost zahrát si v napjatě očekávaném projektu Divadla Kalich  bojovalo v tříkolových konkurzech 400 zájemců, málokdo však vyhovoval vysokým nárokům, s nimiž byly jednotlivé role obsazovány. Za všechny, kdo se k vytouženému angažmá v muzikálu nakonec probojovali, tak mohou dát producent Michal Kocourek a režisér i choreograf Ján Ďurovčík ruce do ohně jako za opravdové muzikálové profesionály, patřící na naší scéně k nejužší špičce.

„Diváci se mají bezesporu na co těšit. Muzikál je herecky nejobtížnější divadelní žánr a u nás uvidí, ať už přijdou na jakoukoli alternaci, vždy ty nejlepší z nejlepších. Ještě před obsazováním rolí jsme měli jednu velikánskou výhodu a jistotu zároveň: nestárnoucí, všem dobře známé, nepřekonatelné hity skupiny Elán. Tou největší hvězdou tohoto muzikálu je právě muzika Elánů a zájem o vstupenky v předprodejích to jenom potvrzuje. Takovou legendu bychom si ani nemohli dovolit nepodpořit bezchybnými pěveckými, tanečními a hereckými výkony.  Vstupenkou do našeho projektu nebyla četnost výskytu toho kterého účinkujícího ve společenských rubrikách, ale jen a pouze jeho profesionalita. Za všemi vybranými herci je vidět jejich práce, jsou zvyklí na sobě dřít a stále se zdokonalovat,“ vysvětluje producent a ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

V hereckém obsazení se tedy sešli ostřílení muzikáloví herci, kteří své kvality dokazují v každé inscenaci, v níž se objeví, držitelé Cen Thálie s mladými talenty, o nichž se mluví jako o velkém příslibu naší scény.

„Nehledali jsme ´pouze´skvělé zpěváky, ´pouze´skvělé tanečníky, ´pouze´skvělé herce, my jsme hledali muzikálová monstra. Tedy lidi, kteří všechny tři vyjmenované profese zvládají na výjimečné úrovni,“ doplňuje režisér a choreograf Ján Ďurovčík.

Nestárnoucí hity legendární československé kapely Elán poprvé na divadelním jevišti!

O příběhu

Děj muzikálu  je volně inspirovaný románem francouzského dramatika Alexandra Dumase ml. Vznešenost odvrácené tváře osudu povyšuje příběh o dámě s kaméliemi na nadčasový příběh lásky.

"Chtěli jsme se přiblížit klasickým kusům světového muzikálového repertoáru, ctíme jejich styl. Osmý světadíl se opírá o kvalitní muziku i texty a o silný příběh. Vedle pěveckých čísel v něm najdou velký prostor tanec i činoherní party. Věříme, že dokážeme diváky rozesmát, ale také dojmout. Kapela Elán a texty Borise Filana v sobě nesou mnohá poselství. Jejich písničky vyprávějí příběhy, které jsme všichni prožili nebo prožíváme. Už proto je krásné tento muzikál připravovat," říká Ján Ďurovčík.

udba: Elán
libreto: Boris Filan, Ján Ďurovčík, Peter Pavlac
choreografie: Ján Ďurovčík
režie: Ján Ďurovčík
scéna: Martin Černý
kostýmy: Zuzana Straková
pěvecké nastudování: Ľubo Dolný
asistent režie: Michal Pleskot