Základ Hladíkova Blue Effectu pokračuje jako Vanua 2. Premiéru budou mít v Malostranské Besedě

20.9.2017, 20:30 – 23:59

Rytmika legendárního Blue Effectu, bubeník Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha a klávesista Vít Beneš, který se v sestavě kapely Radima Hladíka rovněž objevil. To je základ nové české kapely Vanua 2. Trojici muzikantů doplnil kytarista a zpěvák se „sealovským“ hlasem Yannick Tevi, pocházející z ostrova Vanuatu a kytarista Honza Ponocný.

Cena vstupenky: 150 Kč
 Pětice muzikantů osciluje mezi popem a rockem. Návaznost kapely na Blue Effect stvrzuje i to, že se o ni manažersky stará Zlata Hladíková, manželka Radima Hladíka. 
Vanua 2 se poprvé posluchačům představí na samostatném koncertě 20. září v pražské Malostranské Besedě.  
 
 
„Když skončil Blue Effect, řešili jsme, co dál. V té době mě oslovil Yannick Tevi s žádostí o spolupráci. Jeho hlas mě okamžitě dostal. Takže jsme s Vaškem a Vítkem postavili kapelu a natočili první nahrávky,“ popisuje basák Wojttech Říha. „Po zveřejnění prvních  videoklipů, které jsme natočili ve čtyřech, mi napsal Honza Ponocný, kterého zaujal Yannickův hlas a písně. Na konci zprávy napsal, zřejmě v žertu, zda nehledáme kytaristu. Hned druhý den jsem mu volal,“ doplňuje Říha. Kapela během pár měsíců připravila vlastní repertoár, se kterým se premiérově představí 20. září v Malostranské Besedě, a nahrála živě i s obrazem ve studiu Sono první skladby. „Jsme nová kapela, takže zatím desku neplánujeme. Spíše se vydáme cestou nahrávání živých snímků, ve kterých lidé uvidí, jak hrajeme a vypadáme. Zdarma je budeme umisťovat na náš facebook. Hlavně chceme koncertovat,“ dodává Říha.   
Ticketstream