18. festival swingové hudby: Stacey Kent & Band

11.11.2015, 19:00 – 21:00

Největší hvězdou prvního festivalového večera bude STACEY KENT, jejíž hlas si oblíbil třeba i herec Clint Eastwood, na jehož 70. narozeninách vystoupila.

Stacey Kent vystihl hudební časopis Bang & Olufsen Magazine slovy: „Její hlas je někdy šepotem, někdy uklidňujícím pohlazením, někdy nadšeným výkřikem; ale ať už je vyjádření či nálada jakákoliv, mají jednotliví posluchači často pocit, že Staceyin zpěv je určen jen a jen pro jejich uši.“ O tom, že její zpěv baví posluchače bez ohledu na věk či národnost, svědčí nejen vyprodané haly a kluby po celém světě, ale i složení jejích fanoušků. Často se na koncertech objevují posluchači napříč generacemi.

Stacey Kent se pyšní několika oceněními BBC Jazz Awards včetně cen za nejlepší vokály či album. Deska The Boy Next Door z roku 2003 se stala zlatou ve Francii. Pozdější Breakfast On The Morning Tram pak získalo platinovou desku ve Francii, zlatou v Německu a Stacey za něj byla nominována na cenu Grammy v kategorii Nejlepší vokální jazzové album. Od vydání prvního alba Close Your Eyes (1997), dosáhla obrovského úspěchu u kritiků i fanoušků. Její neotřelé a emotivní ztvárnění nejlepších love songů 20. století si získalo všechny. Bylo to ale vystoupení v CBS Sunday Morning v roce 1999, díky kterému se Staycey dostala do povědomí široké veřejnosti. Od té doby její kariéra začala raketově růst a vystupovala na všech zásadních světových festivalech a v koncertních halách od Taipei Chiang Kai-shek Concert Hall přes Carnegie Hall po pařížskou Olympii.

Ticketpro