Beata HLAVENKOVÁ & Nao HIGANO - Adventní koncert na zámku Nebílovy

16.12.2018, 18:00 – 23:59

V čase předvánočním bychom rádi všechny pozvali na adventní koncert, který se uskuteční 16. prosince 2018 od 18:00 v tanečním sále zámku Nebílovy.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Vystoupí klavíristka BEATA HLAVENKOVÁ a sopranistka NAO HIGANO.

Beata Hlavenková (1978, Vendryně), zpívající pianistka, skladatelka, aranžérka a producentka je jednou z nejvýraznějších muzikantek s nezaměnitelným nadžánrovým autorským rukopisem. Na kontě má 4 vlastní autorská alba (Joy For Joel, Theodoros, Scintilla, Bethlemen) a prestižní hudební ceny. Spolupracuje s českými i světovými muzikanty. Mezi nejplodnější patří spolupráce s Lenkou Dusilovou (Eternal Seekers, Baromantika). Skládá hudbu pro film (Dukla61 - D. Ondříček) a divadlo (např. Flow s VerTeDance a J. Havelkou), aranžuje písně pro velký symfonický orchestr (Iva Bittová - Zvon), věnuje se i tvorbě pro děti (např. Pišlické příběhy). Od 2005 vyučuje na NYU v Praze, v minulosti též na JAMU. Beata Hlavenková vystudovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a Masters of Music na University v Massachusetts.

Japonská sopranistka Nao Higano pochází z Chiby. Vystudovala operní a koncertní zpěv na katedře zpěvu na Univerzitě Seitoku v Chibě a na katedře zpěvu na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě, kde ukončila doktorandské studium s titulem artis doktor (AtrD) u doc. P. Mikuláše. Absolvovala mistrovské pěvecké kurzy např. u G. Beňačkové, S. Kopčáka, P. Dvorského, Z. Livorové a dalších. S úspěchem se představila na mezinárodních hudebních festivalech, nahrává pro rozhlas i televizi (ORF, Maďarský rozhlas, Český rozhlas, Slovenský rozhlas, ČT, STV, ČTV) a pro různá hudební vydavatelství. Na sólových recitálech se představila jako interpretka písňové a komorní tvorby, věnuje se i přednesu hudebních oratorií, mší a kantátové literatury. Spolupracuje s několika orchestry a komorními tělesy (Slovenská filharmonie, Slovenský komorní orchestr B. Warchala, Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Tokijská filharmonie, Státní filharmonie Košice, Státní komorní orchestr Žilina, Moyzesovo kvarteto atd.).