Evropská tradice mladého vína v českých barvách

22.11.2015, 10:00 – 19:00

Celodenní akce naváže na již konanou pilotní akci v roce 2007, kdy jsme návštěvníkům přiblížili atmosféru a kulturní dění během svátku Beaujolais Nouveau prostřednictvím francouzské tržnice s prodejem a ochutnávkami mladého vína a typických gastrospecialit doplněné o  hudební a kulturní vystoupení ve stylu pouličních kejklířů a muzikantů.

V roce 2015 bychom akci svátku a oslav „Beaujolais Noveau “  jako celosvětově uznávaného svátku chtěli propojit s novou českou tradicí Svatomartinských vín. Chtěli bychom srovnat a přiblížit široké veřejnosti tento tradiční evropský gastrosvátek s českým svátkem Svatomartinských vín. Vzhledem k tomu, že svátek Svatomartinských vín začíná 11.11. 2015 v 11 hodina a svátek Beaujolais Nouveau 19.11.2015 v 11 hodiny zvolili jsme pro hlavní programový den sobotu 22.11. 2015. Návště vníkům chceme nabídnout celodenní program ve vytvořené tržnici  v prostoru celé  Malé ulice a pokud se dohodneme s majitelem zahrady naproti Staré Sladovně, tak i zde.

 Součástí budou ochutnávky svatomartinských vín, gastrospecialit, řemeslný jarmark, živá zvířata.V rámci doprovodného programu proběhne výtvarná dílna pro děti,  kuchařský workshop, vystoupení francouzských i českých hudebníků a komediantů. Na akci včetně doprovodného programu je vstup zdarma.