13. MHF Lípa Musica nejen ve znamení české hudby

20.9.2014 – 25.10.2014, 23:59

13. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica proběhne letos od 20. září do 25. října a v řadě 20 koncertů a představení nabídne setkání s klasickou hudbou, operou, barokním tancem i alternativní směsicí jazzu a folku na 16 místech Libereckého a Ústeckého kraje a v příhraniční části německého Saska.

V programu se představí celá řada renomovaných tuzemských i zahraničních umělců v čele s tenoristou Štefanem Margitou, německým klavíristou Gerhardem Oppitzem, klavíristy Ivanem a Lukášem Klánských, harfistkou Janou Bouškovou, varhaníkem Bernhardem Marxem či houslistkou Lenkou Torgersen a cembalistou Václavem Luksem nebo britským zpěvákem a kytaristou Jonem McCleerym. Odklonem od klasického žánru bude setkání s osobitým anglickým komponistou, zpěvákem a kytaristou Jonem McCleerym, který nedávno uzavřel smlouvu s prestižním nezávislým britským vydavatelstvím Ninja Tune a vydal album There is, které představí i na festivalu Lípa Musica. Ze souborů do severních Čech a Saska zamíří německý Ensemble Musaicum, Ensemble Inégal, Collegium 1704, Capella Mariana, Martinů Voices či Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Chybět nebude ani opera, tentokrát provedení Scarlatiho Armidy na mobilní scéně barokního divadla Florea Theatrum nebo hudební soutěž Lípa Cantantes pro žáky základních uměleckých škol.

Vstupenky na festival jsou k dostání ve festivalové kanceláři v České Lípě, on-line na webu či v předprodejní síti Ticketportal.

Více informací najdete na www.lipamusica.cz.