Velká letní lomography výstava

4.8.2014 – 30.8.2014, 23:59

Komunita příznivců analogové fotografie a lomografie oslavila v posledních měsících několik významných událostí. Ambasádoři z pražské Lomography Ambasády se při této příležitosti rozhodli uspořádat Velkou letní lomography výstavu.

Ta by měla představit lomografii v širším měřítku a nabídnout příjemné setkání fotografů, kteří stále pracují s filmovými pásky. Vystavují amatéři i profesionálové z celé České republiky. V květnu tohoto roku jsme oslavili otevření pražské Lomography Ambasády na Malé Straně. Tato instituce je pro všechny analogové fotografy vlastně takovým domovem, kde se mohou stýkat s lidmi, kteří mají stejné zájmy, konzultovat svou tvorbu, nebo si pořídit vhodný fotografický materiál. Na stejné adrese se však před nedávnem slavilo také první výročí galerie a obchodu Analogue. Právě v této galerii se Velká letní lomography výstava bude konat. Představí nejen lomografii jako takovou, ale především tvorbu přibližně dvaceti fotografů z celé České republiky. Organizátorům jde hlavně o vytvoření ideální příležitosti k dalšímu propojení lomography komunity. Kolem zábavných plastových foťáčků na film totiž začíná také u nás vznikat velká skupina příznivců, která má zájem udržet filmový pás živý.

Výstavující autoři představí fotografie pořízené na odlišné fotoaparáty za použití různých filmů. Zajímavé je také zkombinování formátů – tedy středoformát 120 a klasický kinofilm 135. Návštěvníci také shlédnou černobílé nebo barevné fotografie. Zajímavé je jistě představení kreativních technik, jako je multiexpozice. Jde tedy o nejpestřejší výstavu lomografií, která byla kdy na našem území uvedena.

Vernisáž se koná v pondělí 4. srpna 2014 od 20:00 v Galerii Analogue (Vlašská 10, Malá Strana, Praha 1). Výstava potrvá až do soboty 30. srpna. Vstupné je zdarma.