Výstava kreseb a obrazů Zdeny Höhmové Dvě energie v Divadle Bolka Polívky

28.2.2020 – 31.3.2020, 23:59

Foyer brněnského Divadla Bolka Polívky zaplní na přelomu února a března kresby a obrazy malířky, ilustrátorky a grafičky Zdeny Höhmové. Jejich společným tématem je hledání smyslu života a otevíráních nových cest, které tvorba umožňuje. Vernisáž výstavy nazvané Dvě energie se uskuteční v pátek 28. února v 16:30.

Zdena Höhmová se narodila v roce 1955 v Brně. V letech 1975-1981 studovala na Akademii výtvarných umění v Praze u Františka Jiroudka. Od roku 1988 se věnuje volné malířské tvorbě, kresbě, grafice a příležitostně knižní ilustraci. Prezentovala se na desítkách autorských i společných výstav a dalších akcích v Čechách i zahraničí, její dílo je zastoupeno v mnoha sbírkách, např. v Národní galerii v Praze, Moravské galerii v Brně či v Galerii Spaarkrediet v Bruggách. Žije a pracuje v Brně i v Praze. 

 „Dělám, co mě baví. Naštěstí. S každou novou výstavou mám možnost si cosi ujasnit. Řeším stále podobné téma jen jinou formou nebo jinou barevností. V tom vidím posun a cestu, která mě uspokojuje. Moje tvorba je současně i můj deník, druh zpovědi a jsou to komentáře k životu, který žiji, a k tomu, co je mi dovoleno poznat, pochopit a prožít. Je zrcadlem i toho, co jsem prožít nechtěla, ale musela,“ zhodnotila svoji tvorbu sama v jednom z rozhovorů. 

Výstavu uvádíme v rámci festivalu ŽENY ŽENÁM. Nahlédnout do pomyslného zrcadla Zdeny Höhmové můžete až do 31. března.