Mezinárodní konference Šílený hedvábník v UPM

9.9.2019 – 10.9.2019, 23:59

Konference se bude zabývat historií, uměním, textilem, módou a současnými studentskými projekty. Pozornost se mimo jiné soustředí na problematiku imigrace a jejího přínosu pro společnost. Pozvání přijala řada odborníků především z Velké Británie, Francie, Spojených států amerických a České republiky. Konference se koná pod záštitou Velvyslanectví Velké Británie a Severního Irska a za spolupráce Českých center.

Cena vstupenky: 500 Kč

Přednášet bude například Anna Nyburg z Imperial College London a Research Centre for German and Austrian Exile Studies, University of London o židovské emigraci na konci 30. let 20. století, Patrice Deparpe, kurátor a ředitel Musée Départemental Matisse, o spojení Henriho Matisse a tkaného textilu, Juliet Kinchin, kurátorka Muzea moderního umění v New Yorku, Sue Prichard, kurátorka V&A Museum v Londýně, Christine Boydell z De Montford University nebo Lisa Manson z Národního skotského muzea. Z odborníků z české republiky vystoupí například kurátorka výstavy Konstantina Hlaváčková s příspěvkem Zika Ascher: Good Design Pays o požadavcích esteticky hodnotného výrobku ve vztahu k výrobě, obchodu a vrozenému citu člověka pro krásu, které Ascher vznesl v roce 1950. Přednášejících se ve dvou dnech vystřídají téměř dvě desítky.

Registrační poplatek na konferenci je 500 Kč včetně vstupu na výstavu. Možnost registrace i program je na webu UPM 

Výstava Šílený hedvábník. Zika&Lída Ascher: textil a móda končí 15. září. Otevírací doba poslední týden: po – zavřeno, út 10 – 18 h, středa až neděle 10 – 20 hodin.