Výstava: Ivan Langer – Sochobásně v Síti – Jihlava

10.5.2019 – 5.6.2019, 23:59

Expozice plastik, které ve 3D ztvárňují poeticko-politické glosy a "šlehy" Ivana Langera. Sochobásně jsou novou uměleckou formou, která v sobě spojuje obsah a formu slov, je koláží sarkasmu i jízlivosti, bolesti, smutku a laskavosti, naděje i pocitu ztracenosti, zkratky i lyrické epičnosti.

Cena vstupenky: zdarma Kč

V Sochobásních jsou zhmotněny nejzásadnější texty a glosy ze stejnojmenné Langerovy knihy. "SOCHOBÁSNĚ jsou podnětem k zamyšlení, kdo jsme, co si přejeme, kde jsme a kam jdeme. Přejí si zneklidnit, povzbudit, probudit i pobavit," dodává autor. Výstavu plastik "Sochobásně V Síti" uvádí v Jihlavě galerie hotelu Gustav Mahler, vstup je zdarma. Široká veřejnost bude moci výstavu shlédnout od 10. května do 5. června 2019, vždy v otevíracích hodinách galerie (denně 9.00-17.00 hod.).
Jihlava je v pořadí druhou zastávkou putovní výstavy „Sochobásně v Síti“, která v letošním roce zavítá do celkem 7 lokalit (kromě Jihlavy také do Ostravy, Karlových Varů, Plzně, Brna, Zlína a Prahy).

Uvedení výstavy v Jihlavě předchází autogramiáda a beseda s Ivanem Langerem ve čtvrtek 9.5. od 16.00 hod. v knihkupectví Kanzelsberger (OC City Park (Hradební 1, Jihlava, vstup zdarma).

Kde:

Galerie hotelu Gustav Mahler, Křížová 4, Jihlava