Duše K - tentokrát o dobro-volnictví v Ekvádoru - Divadlo Kampa

12.5.2018, 19:30 – 21:30

Původně rozhlasový blok Jaroslava Duška, se zde příjemně zabydlel hned v září 2010 a pravidelně nabízí divákům poutavou besedu se zajímavými hosty na témata pozemská i vesmírná. Aktivními účastníky besedy jsou přítomní diváci a proto se program často protáhne až do pozdních večerních hodin.

Duše K - tentokrát o dobro-volnictví v Ekvádoru - Divadlo Kampa
  • Adresa:
    Nosticova 634/2a
    Praha 1 110 00

Pořady budou ke zhlédnutí na našem YouTube kanále, odkaz vždy uveřejníme zde v aktualitách a na našich facebookových stránkách.

8.4. 2018 Duše K - tentokrát s manžely Patakyovými o reflexní terapii. ZDE.
Ing. Július Pataky a Beáta Patakyová jsou reflexní terapeuté. Alternativními metodami se zabývají od počátku devadesátých let. Věnují se terapeutické praxi, ve které používají a rozvíjejí reflexní terapii, reflexní diagnostiku, ale i další související metody, hlavně uvolnění psychických příčin nemocí, fytoterapii apod.
 
Jsou autoři knížek: Učebnice reflexní terapieReflexní diagnostika a katalog reflexních plochReflexní terapie, jako životní styl, Reflexní terapie a nečekaná odhalení. Spolu také natočili instruktážní DVD a VHS: Reflexní terapie.

Přednášejí na kurzech RT a vedou vlastní školu reflexní terapie, jejíž program vytvořil Július v roce 1999. V témže roce přišla Beáta s myšlenkou instruktážních kurzů, kde se pracuje s malým počtem lidí a s důrazem na praxi. Denně poskytují bezpočet rad po telefonu a prostřednictvím internetu. Reflexní terapie se doslova stala součástí jejích životního stylu.
 
23.4. 2018 Odpolední Duše K - tentokrát s Brandon Bays o léčivé Cestě do nitra a práci s emocemi. ZDE.
Brandon Bays - autorka a lektorka transformující metody Cesta (The Journey) a autorka 4 knižních bestsellerů, z nichž nejznámější je kniha Cesta, která je přeložena již do 23 jazyků. Je uznávána jako inovativní a inspirující učitelka v oblasti osobního růstu a léčení duše i těla.  

Po diagnozé velkého nádoru se Brandon Bays vydala na pozoruhodnou, duševní a osvobozující cestu. To jí umožnilo se během 6 a půl týdne uzdravit bez pomocí léků a operací. Zároveň touto cestou odhalila způsob, jak získat přístup k nekonečnému léčebnému potenciálu, který je uvnitř každého z nás a jak se dostat do naší buněčné paměti a vyčistit si staré a nevyřešené traumata. Tak vznikla přirozená léčebná metoda Cesta, která pracuje na všech úrovních bytí - emocionální, fyzické a také duchovní. 
Brandon se věnuje sdílení a učení této metody po celém s světě a přednášela již ve 42 zemích. V České republice je již po šesté a jezdí sem stále raději. Oceňuje, jak se v průběhu času velmi změnilo vnímání lidí a jejich otevřenost. 
Více informací o možnostech této metody a seminářích najdete na www.brandonbays.cz.
 
12.5.2018 Duše K - tentokrát o dobro-volnictví v Ekvádoru
 
Seznamte se s iniciativou Global Volunteer Office, která propojuje Česko s Ekvádorem. GVO spravují spolu s Ekvádorci soukromou přírodní rezervaci a biokoridor Cordillera del Bálsamo rozkládající se na pobřeží Tichého oceánu, přímo na starověké stezce původních tamních obyvatel „La Ruta de los Caras“. Jedná se o tzv. „kolébku Ekvádoru“, důkazy hovoří již o 5000 letech souvislého života na jednom místě. Cordillera del Bálsamo zahrnuje unikátní a zároveň jeden z nejohroženějších ekosystémů světa − suchý tropický les (spolu s oceánem jako dalším veledůležitým ekosystémem). Zároveň se jedná o seizmicky aktivní oblast, kterou 16. 4. 2016 zasáhlo ničivé zemětřesení, jehož dvouleté výročí si hosté na setkání připomenou. Pohovoří o životě v Ekvádoru a o své zkušenosti života v tzv. „ve 3. světě“. Ta člověku dovoluje odstup od své vlastní kultury a zcela zásadním způsobem proměňuje způsob vnímání i prožívání světa. Hosté promluví o vlastní zkušenosti s dobrovolnictvím, které je podle nich variantou udržitelného turismu 3. tisíciletí. Dále o obnově zmíněné oblasti a o málo známých jedinečných nástrojích v ekvádorské legislativě, které umožňují ochranu přírody. 

Hosté a zároveň členové a zakladatelé spolku GVO: José Eduardo Ganchozo Panta „Cheo“, Markéta Pišková, Jan Korba, Alena Melicharová