Proces - PONEC - divadlo pro tanec

18.10.2018, 20:00 – 21:00

Projekt Dory Hoštové nabízí pohled na vznik díla z různých úhlů. Diváci zřídkakdy přemýšlejí o tom, co stojí za hotovým tanečním představením.

Proces - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00

Co by se však stalo, kdyby proces jeho vzniku sledovali? Co znamenají jednotlivé pohyby, jaký obsah nesou výraz a gesta, jak moc ovlivňuje dojem z představení zvuk a hudba?

A proč tak málo chodíme na tanec a mnohdy mu nerozumíme ...  bez příběhu, bez humoru, bez nadhledu... dost často pořád málo a přesto příliš moc,“ říká autorka Dora Hoštová, která v inscenaci také sama tančí. Inspirace proslulým románem Franze Kafky není náhodná.

Představení je vyústěním pohybového workshopu Dory Hoštové a bezprostředně navazuje. Více v sekci doprovodný program.

Pro představení v rámci festivalu TANEC PRAHA 2017 v Plzni si můžete zakoupit permanentku do Moving Station: 4. 6. Proces, 5. 6. O Crivo + Hello?, 6. 6. Švihla + Gula, 12. 6. Hope Hunt and the ascension into Lazarus - zvýhodněná cena 3 + 1 zdarma zde.

 

Recenze:

„Zázraky se dějí, pomyslela jsem si po několika minutách sledování Procesu Dory Sulženko Hoštové a Jana Čtvrtníka v Nodu. Co scéna, to překvapení. Skvělí a neokoukaní protagonisté, živý, aktivní sound (Johanka Švarcová), choreografie s minimem stereotypů, nepředvídatelná struktura a ošidně formulovatelné téma."
(Jana Návratová, Taneční zóna)

Kredit:

Námět a choreografie: Dora Sulženko Hoštová
Hrají, tančí: Dora Sulženko Hoštová, Jan Čtvrtník
Dramaturgie: Marta Ljubková