Festival Pohoda 2016 - Sigur Rós, Pj Harvey, Parov Stelar a další

7.7.2016 – 9.7.2016, 23:59

Festival Pohoda oznamuje první desítku jmen. Na 20. ročníku největšího slovenského hudebního festivalu vystoupí kultovní snová islandská kapela Sigur Rós, která vyráží na turné po delší odmlce, či multiinstrumentalistka a zpěvačka PJ Harvey. „Splnily se nám dva dlouholeté sny – PJ Harvey je podle nás první dámou světové alternativy a Sigur Rós je prostě nádherná skupina,“ říká šéf festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Festival Pohoda 2016 - Sigur Rós, Pj Harvey, Parov Stelar a další

Trenčínské letiště mezi 7. a 9. červencem 2016 roztančí i zakladatel elektroswingu Parov Stelar či gypsy-punkoví Gogol Bordello. Vedle nich návštěvníci Pohody uvidí i legendu slam poetry Saula Williamse, anglického drum&bassového producenta SPOR-a, elektroclash v podaní Chicks on Speed, punk-rap z New Jersey dvojice Ho99o9, bluesové voodoo My Baby či elektro-rock finské kapely K-X-P. „Hned z první desítky jmen je vidět, že pokračujeme v naší cestě multižánrového festivalu, kde mohou lidé vidět špičková a osvědčená jména společně s nejvýraznějšími mladými kapelami,“ dodává Kaščák.

Další novinkou festivalu je návrat k původnímu názvu festivalu – Festival Pohoda. Změna souvisí s ukončením šestnáctileté spolupráce se společností Heineken Slovensko. Výzvu nabídnout kvalitní pivo návštěvníkům 20. ročníku přijal Banskobystrický pivovar a.s. se svojí značkou Urpiner.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal nebo na webu festivalu www.pohodafestival.sk. či www.facebook.com/pohoda.festival. V prodeji jsou rovněž lístky na parkování pro osobní auta či karavany.