Na výstavě The World of Banksy spatříte díla jednoho z nejprovokativnějších umělců na světě

29. únor 2024, 14:09
Na výstavě The World of Banksy spatříte díla jednoho z nejprovokativnějších umělců na světě

Stejně jako Banksy prezentuje svoje díla obvykle na neobvyklých místech, také tato výstava se koná ve velice neobvyklé lokalitě – v kostele přímo v srdci Prahy. Výstava prezentuje pouliční atmosféru uvnitř barokního kostelu svatého Michaela na pražském Starém Městě.

Kdo je Banksy

Banksy je mysteriózní umělec s tajnou identitou, ovšem se světoznámými úspěchy. Banksy je bez pochyby nejpopulárnějším a nejuznávanějším graffiti umělcem na světě. Banksy se sám bez ostychu prohlašuje za „uměleckého teroristu“. Britský graffiti umělec, je považován za jednoho z hlavních představitelů pouličního umění. Jeho často satirická díla se zabývají univerzálními otázkami jako je politika, kultura nebo etika. Je jedním z nejznámějších „neznámých“ lidí, jehož podnětná díla se objevila na mnoha kontroverzních místech po celém světě. Zatímco proměňoval ulice Londýna, New Yorku, Berlína, Timbuktu, Gazy či Tokia v gigantické plátno, visela jeho díla na zdech světových institucí jako je Britské muzeum, Tate Modern nebo Louvre.

O výstavě The World of Banksy

The World of Banksy“ představuje přes 100 děl tohoto nepolapitelného umělce. Na výstavě můžete vidět nástěnné malby, unikátní kousky od soukromých sběratelů, graffiti, plátna, projekce uměleckých děl, video instalace a další. Některá díla byla reprodukována a sestavena speciálně pro tuto jedinečnou show. Výstava pokrývá období rané kariéry od konce 90. let do letošního roku a zahrnuje Banksyho nejznámější díla jako „Girl and Balloon“ nebo „Sweep It Under The Carpet“, stejně jako některá jeho méně známá díla. Každé z více než 100 děl je prezentováno ve své původní velikosti. Výstava se zaměřuje na zprostředkování umělcových myšlenek širšímu publiku bez nutnosti cestovat. Zejména ve městech, kde se jeho díla prozatím neobjevila, si jeho tvorbu mohou vychutnat milovníci umění celého světa a rozjímat tak o jeho myšlenkách zpochybňujících mnoho politických témat, jako jsou válka, imperializmus, mír, individualizmus, chamtivost, chudoba, kapitalizmus, konzum a pokrytectví.

Pro mnohé je jeho tvorba dojemná, provokativní, ironická a vtipná. Pro některé je pouhým vandalizmem. Ať už jste na kterékoliv straně barikády, tato show vám nabízí skvělou příležitost vidět řadu jeho děl a rozhodně si ji nesmíte nechat ujít. Přijďte se podívat a udělejte si vlastní názor.

Otevírací doba

  • PONDĚLÍ AŽ STŘEDA: 11:00 – 19:00
  • ČTVRTEK A NEDĚLE: 10:00 – 20:00
  • PÁTEK A SOBOTA: 10:00 – 21:00

Poslední vstup vždy 1 hodinu před koncem otevírací doby. Pro bližší informace a novinky navštivte naše webové stránky nebo sociální sítě.

Vstupné

  • Dospělí: 360 Kč
  • Pár: 690 Kč
  • Studentská sleva: 190 Kč
  • Děti (7-15): 150 Kč
  • Rodina (2 dospělí & 2 děti nebo 1+3): 910 Kč
  • Skupina (10 lidí a více): 2400 Kč
  • Školní třída: 130 Kč

The World of Banksy

adresa: Kostel svatého Michaela archanděla, Michalská 29, Staré Město, Praha 1
telefon: +420 601 320 926
e-mail: [email protected]

www.theworldofbanksy.cz